Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες» λέει ο Αυγενάκης

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες» λέει ο Αυγενάκης

«Το αγροτικό ζήτημα δεν προκέυψε τώρα, δεν προέκυψε την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία»

Σε συνέντευξη του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις ενέργειες που σχεδιάζει το υπουργείο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι «Το αγροτικό ζήτημα δεν προέκυψε τώρα, ούτε δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υπουργός ανέφερε ότι «33.000 ήταν οι πληγέντες και σε 18 ημέρες καταβάλαμε σε 2.100 κτηνοτρόφους περίπου 18 εκατ. ευρώ προκαταβολές. Σε 25 ημέρες δώσαμε στους αγρότες που έχουν πληγεί 106,2 εκατ ευρώ και άλλα 26 εκατ. στη συνέχεια. Το υπουργείο μέσω του ΕΛΓΑ έχει καταβάλει για αποζημιώσεις το ποσό των 160 εκτα. ευρώ και δεν τελειώνουμε εδώ, συνεχίζουμε».

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες»

Στην συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε πως το υπουργείο έχει πάρει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υλοποιήσει τις προτάσεις των αγροτών, ενώ τόνισε πως το αρμόδιο υπουργείο επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος με τους αγρότες και να ακουστούν τα αιτήματά τους.

«Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να συνεχίσουμε τον διάλογο με τους αγρότες. Είμαστε πιστοί και συνεπείς. Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους γιατί η κλιματική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, αγωνία και ανασφάλεια. Αυτό σημαίνει κλιματική κρίση, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία και ενεργειακό κόστος. Αυτά είναι τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι άνθρωποι αγωνιούν», ανέφερε ο υπουργός.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα των κτηνοτρόφων

Από την άλλη πλευρά, τα βασικά ζητήματα που προβληματίζουν τους κτηνοτρόφους είναι το κόστος παραγωγής, το ύψος της τιμής αγοράς του γάλακτος, αλλά και οι νοθείες που γίνονται στον τομέα.

Ανέφερε δε ότι στόχος του υπουργείου είναι ο έλεγχος της ποιότητας του γάλακτος που εισάγεται στη χώρα, η μη αλλοίωση των προϊόντων, αλλά και να μην μπουν σε κίνδυνο προϊόντα ΠΟΠ, όπως η φέτα.

Τέλος, όπως σημείωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω ενέργειες σε ότι αφορά το αγροτικό πετρέλαιο.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024