Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης προς αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο»

Αυγενάκης προς αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο»

«Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα των αγροτών», δήλωσε ο ΥπΑΑΤ

Ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στα μπλόκα, δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα».

Επισήμανε δε ότι «δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών», ενώ αναφερόμενος στα επεισόδια στην Καρδίτσα επισήμανε ότι «οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν».

«Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν», τόνισε ο κ. Αυγενάκης

Τι δήλωσε ο ΥπΑΑΤ

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Αγροτικές Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έχει ως εξής:

«Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν.

Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους.

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες.

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα.

Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της δημοκρατίας μας».

Πληθαίνουν τα μπλόκα

Στο μεταξύ, συνεχώς ενισχύονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί από χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, από τους αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην Ε65, της Λάρισας στον κόμβο του Πλατύκαμπου, των Τρικάλων στο ύψος του χωριού Ζάρκο επί της Εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων και της Μαγνησίας στο ύψος του χωριού Ριζόμυλο, στον παλιό Εθνικό δρόμο Λάρισας – Βόλου συνεχώς ενισχύονται.

Στην Καρδίτσα, σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αγρότες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης και όλοι μαζί απέκλεισαν ξανά με τα πόδια τον Ε65 όπου πραγματοποίησαν συνέλευση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024