Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βινς Μακμάν: Ο ιδρυτής του WWE κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Βινς Μακμάν: Ο ιδρυτής του WWE κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Την παραίτησή του από την μητρική εταιρεία της WWE υπέβαλε ο Βινς ΜακΜάν.

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του WWE, Βινς Μακμάν.

Μία πρώην υπάλληλός του τον κατηγορεί πως την κακοποίησε σεξουαλικά αλλά και πως την εκμεταλλευόταν όταν ήταν ο ίδιος διευθύνων σύμβουλος, διακινώντας την σε άλλους άνδρες «για να εξασφαλίσει συμφωνίες ταλέντων» με υποψήφιους παλαιστές της WWE. Η αγωγή ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Βινς Μακμάν, ένας υπεύθυνος ταλέντων αλλά και το WWE παραβίασαν τον νόμο περί πρόληψης της εμπορίας ανθρώπων και περιλαμβάνει αξίωση αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης σε σχέση με την πολυετή σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση που υπέστη ως υπάλληλος του WWE.

Αρνήται τις κατηγορίες

Την ίδια ώρα ο 78χρονος σε δήλωσή του ανέφερε πως αποφάσισε να παραιτηθεί από εκτελεστικός πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του WWE και αρνείται σθεναρά κάθε κατηγορία εναντίων του. «Επιμένω στην προηγούμενη δήλωσή μου ότι η μήνυση της κας Γκραντ είναι γεμάτη ψέματα, αισχρές επινοημένες καταστάσεις που δεν συνέβησαν ποτέ και αποτελεί εκδικητική διαστρέβλωση της αλήθειας», τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις.

Έρευνα σε βάρος του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο κατηγορούμενος ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2022 την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του WWE, με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να γνωστοποιεί τότε όπως είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα η έρευνα αφορούσε έναν διακανονισμό ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων με άλλη πρώην υπάλληλο, με την οποία είχε συναινετική σχέση.

Τι συνέβη

Η Τζανέλ Γκράντ δεν δούλευε την εποχή που γνώρισε τον Βινς Μακμάν και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω του θανάτου ενός από τους γονείς της. Σύμφωνα με την αγωγή της, υποστηρίζει πως την πίεσε να έχουν ερωτική επαφή, δίνοντάς της υποσχέσεις για μια θέση εργασίας στο WWE. Η ίδια εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία του WWE στο Κονέκτικατ μεταξύ 2019 και 2022. Τότε σημείωσε πως αισθάνθηκε παγιδευμένη «σε μια αδύνατη κατάσταση να υποκύψει στις σεξουαλικές απαιτήσεις του ή να αντιμετωπίσει την καταστροφή».

Στην αγωγή μάλιστα αναφέρεται πως την ανάγκαζε να έχει σεξουαλική δραστηριότητα στα κεντρικά γραφεία του WWE, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας της. Τέλος η κ. Γκράντ κατηγορεί την εταιρεία ό,τι προσπαθεί να «κρύψει το θέμα κάτω από το χαλί» και πως η επιτροπή δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί της ούτε ζήτησε έγγραφα από αυτήν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024