Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μήτρου-Λονγκ και ένα δυναμικό «παρών» στη Μαδρίτη (vids)

Ο Μήτρου-Λονγκ και ένα δυναμικό «παρών» στη Μαδρίτη (vids)

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Γουίλιαμς-Γκος με τη Ρεάλ και απέδειξε ότι μπορεί να γίνει σημαντικός στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρζώκα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έφτασε κοντά σε μια επική ανατροπή στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, όμως στο φινάλε του ματς έκανε κάποια καίρια λάθη, ενώ η βασίλισσα είχε περισσότερες λύσεις και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν κακό πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη ήταν εξαιρετικοί «άγγιξαν» το μπασκετικό έπος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Παρόλα αυτά, αν και μένει μια… πικρία για τον τρόπο που δεν ολοκληρώθηκε η ανατροπή, ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να κρατήσει αρκετά πράγματα από το σημαντικό τεστ με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αφού παρά τις πολλές απουσίες κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ένα από αυτά που άρεσαν στον Έλληνα τεχνικό είναι χωρίς αμφιβολία και η παρουσία του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος αγωνίστηκε αρκετά λόγω της απουσίας του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στο ματς, αλλά και του τραυματισμού στη μέση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

«Άρπαξε» την ευκαιρία

Ο Έλληνας γκαρντ «άρπαξε» την ευκαιρία του από τον Μπαρτζώκα και πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, ίσως την καλύτερη του με τα ερυθρόλευκα, αν αναλογιστεί κανείς και τον αντίπαλο και τη δυναμικότητα του. Συγκεκριμένα, ο Μήτρου-Λονγκ έπαιξε για 18 λεπτά στη Μαδρίτη και είχε 6 πόντους και 7 ασίστ, μάζεψε ένα ριμπάουντ και γενικά ήταν ο νούμερο ένα πόλος στη δημιουργία για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Το πρόσημο από την εμφάνιση του είναι κάτι παραπάνω από θετικό, ικανοποίησε το προπονητικό σταφ του Ολυμπιακού και έδειξε ότι είναι έτοιμος όποτε τον χρειαστεί ο Μπαρτζώκας. Ο Μήτρου-Λονγκ είναι ένας από τους παίκτες που έδωσε λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο στην επίθεση, αυτός που έδωσε «ανάσες» στον Γουόκαπ, αλλά και που ανέλαβε δράση επιθετικά στην τέταρτη περίοδο είτε με σκοράρισμα είτε με δημιουργία, μιας και για ακόμη ένα ματς ο Αϊζάια Κάνααν δεν ήταν εύστοχος.

Μπαίνει στο ροτέισον

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας γκαρντ έβαλε δύσκολα και στην πίσω πλευρά του παρκέ για τους παίκτες της Ρεάλ, πίεσε πολύ τον προσωπικό του αντίπαλο (Κοζέρ κατά βάση) και απέδειξε πράγματα και στον αμυντικό τομέα.

Η εμφάνιση του σε συνδυασμό με την απουσία του Γκος έδειξε ότι ο Μήτρου-Λονγκ θα δώσει λύσεις στη διάρκεια της σεζόν και πως θα είναι μέλος του ροτέισον. Το γεγονός ότι μοιράζει σωστά την μπάλα είναι κομβικό για το πως είναι δομημένος ο Ολυμπιακός σαν ομάδα και δείχνει ότι μπορεί να «κουμπώσει» ο ομογενής γκαρντ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Μπαρτζώκας ζήτησε να αποκτηθεί και αυτό να γίνει με πλάνο τριετίας δείγμα του πόσο πιστεύει στις δυνατότητες του, αλλά και στη βελτίωση του.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024