Πετράλωνα: Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας
Η ομάδα προειδοποιεί για νέο χτύπημα, τονίζοντας ότι «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών...»
Η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/1), προκαλώντας υλικές ζημιές στην τζαμαρία και στο ρολό ασφαλείας αλλά και σε παρακείμενο όχημα που ήταν σταθμευμένο.
Τι αναφέρει η ομάδα
«Σε μια εποχή που η “φιλελεύθερη” οικονομία επιβάλλεται από το καπιταλιστικό σύστημα με τη θεμελίωση της εκάστοτε δεξιάς αντζέντας, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, κορωνίδα αποτελούν οι τράπεζες», λέει η «Σύμπραξη Εκδίκησης» σε ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιστικού χώρου και προσθέτει ότι:
«Δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασική κερδισμένη από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας ττα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφωρόντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».
«Θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα»
Σε άλλο σημείο, η ομάδα προειδοποιεί για νέο χτύπημα, τονίζοντας πως «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».
«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, «σπάζοντας» την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
- Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο AT
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
- «Στα κρίσιμα, σε ποιον δίνεις την μπάλα για το νικητήριο σουτ;» – Τι είπε ο ΜακΚόλουμ για τον Ολυμπιακό
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΣΤ’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442