Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στο κέντρο της Αθήνας

«Βροντοφωνάζουμε λευτεριά στην Παλαιστίνη - Να μη σταλεί ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα» τόνισε από το συλλαλητήριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, με κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, όπως: «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Κλείστε τις βάσεις, φέρτε και τα πλοία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

«Να σταματήσει τώρα το μακελειό, η γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ»

Μαζί με τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους άλλους φορείς διαδηλώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Λόγω της πορείας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισίας από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η πορεία ξεκίνησε με το σύνολο κρουστών «Quilombo» να δίνει τον τόνο:

Κουτσούμπας: Υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου – Να μην σταλεί ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Στο συλλαλητήριο παραβρίσκεται, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Πάρκο Ελευθερίας για να βροντοφωνάξουμε ξανά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»! Να σταματήσει τώρα το μακελειό, η γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που είναι κατακτητής των παλαιστινιακών εδαφών. Να μη στείλει η ελληνική κυβέρνηση φρεγάτα ελληνική στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μ. Ανατολή, που αυτή η φωτιά που θα ανάψει θα αγκαλιάσει δυστυχώς και τη χώρα μας. Θα κάψει και τον δικό μας λαό».

«Μας δίνετε δύναμη»

Στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, διαβάστηκε μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών:

«Απευθύνουμε θερμούς μαχητικούς χαιρετισμούς σε αυτή τη μεγάλη μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης ενάντια στη σφαγή, τα εγκλήματα και τη γενοκτονία που διαπράττουν το κράτος και ο δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και τα παλαιστινιακά εδάφη» τονίζει η Ένωση σημειώνοντας πως «Η έμπρακτη αλληλεγγύη σας μας δίνει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για να σταματήσουμε την επίθεση και να τερματίσουμε την πολιορκία του λαού μας στη Γάζα».

Δείτε εικόνες από το συλλαλητήριο

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024