Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο: Αγρια επίθεση μαθητή σε καθηγήτρια κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Ρέθυμνο: Αγρια επίθεση μαθητή σε καθηγήτρια κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Για το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο του Ρεθύμνου πήρε θέση η τοπική ΕΛΜΕ, κάνοντας λόγο «για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι».

Ενα ακόμα περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο του Ρεθύμνου, με αναπληρώτρια καθηγήτρια να δέχεται επίθεση από μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi/Ανδρέας Αλεξόπουλος).

Για το βίαιο περιστατικό η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου την ώρα του μαθήματος.

Μεγάλη ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων βίας στα σχολεία του Ρεθύμνου

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου «καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί ν’ αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εφηβικής βίας στα σχολεία του Ρεθύμνου, καθώς το τελευταίο διάστημα παιδιά ηλικίας από 12 έως 18 ετών παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή

»Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.

»Οπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι.

»Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη. Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους.

»Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024