Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
POS: Εξετάζεται νέα παράταση για την εγκατάστασή τους

POS: Εξετάζεται νέα παράταση για την εγκατάστασή τους

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση υπ. Οικονομικών με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να δώσει και νέα παράταση στην υποχρεωτική εγκατάσταση των POS από τους επαγγελματίες που μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωτικό βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί ήδη παράταση για τη προμήθεια POS των επιχειρήσεων, από τις 8 Ιανουαρίου στις 31 του μήνα, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα είναι η τελευταία.

Και αυτό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν προμήθευαν τους υπόχρεους με τα POS, επικαλούμενα είτε οφειλές της επιχείρησης, είτε απαιτούσαν τριετή σύμβαση, είτε συγκεκριμένο τζίρο.

Σύμφωνα με όσα συζήτησαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και το γενικό γραμματέα Δημήτρη Γαβαλάκη, η νέα προθεσμία για την προμήθεια POS θα είναι η 28 Φεβρουαρίου 2024.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα υπάρξουν από το υπουργείο διευκρινίσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που καταγράφονται έως τώρα, κυρίως από τις τράπεζες.

Κινδύνευαν με πρόστιμο 1.500 ευρώ

«Πλέον, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση του επιμελητηρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του, μετά και την παρέμβασή του προς την Πολιτεία να βρεθεί λύση καθώς ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την 1η Φεβρουαρίου και μετά ήταν υπαρκτός, το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει παράταση έως τις 29/2/2024».

Για αυτή την εξέλιξη, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε: «Αυτό που ζητάμε πλέον είναι μέσα στο νέο χρονικό περιθώριο, να συμβάλει η Πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας της στάσης των τραπεζών και να προχωρήσει η αγορά στην εγκατάσταση των τερματικών αποδοχής καρτών -όπου αυτό είναι υποχρεωτικό- χωρίς το άγχος των προστίμων».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024