Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέες ημερομηνίες διασύνδεσης των POS με την ΑΑΔΕ

Οι νέες ημερομηνίες διασύνδεσης των POS με την ΑΑΔΕ

Προβλέπεται σύντομη μετάθεση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών για τις περιπτώσεις, για τις οποίες διαπιστώθηκε σχετική ανάγκη

Με σκοπό τη διευκόλυνση των Παρόχων Πληρωμών (Acquirers) και των Παρόχων Μέσων Πληρωμών (NSPs), αλλά και γενικότερα των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στην εναρμόνιση λειτουργίας των μοντέλων POS με τις απαιτήσεις διασύνδεσης τους με την ΑΑΔΕ, προβλέπεται σύντομη μετάθεση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών για τις περιπτώσεις, για τις οποίες διαπιστώθηκε σχετική ανάγκη μέσα από τη συνεργασία ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το νέο χρονοδιάγραμμα

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπεται σύντομη μετάθεση προθεσμίας από τις 8/1/2024 στις 31/01/2024 για:

1. Ημεδαπούς ή αλλοδαπούς Παρόχους, για τη συμμόρφωσή τους στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα οριζόμενα στην Α.1155/2023 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (άρθρα 4 και 6 της Α.1156/2023).

2. ⁠Αλλοδαπούς Παρόχους, για τη συμμόρφωσή τους προς τις απαιτήσεις υλοποίησης του πρωτοκόλλου επικοινωνίας μεταξύ Ταμειακού Συστήματος και Μέσου Πληρωμών (POS), όπως αυτό περιγράφεται στο παράρτημα της υπό στοιχεία Α.1098/2022 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ (άρθρα 5 και 7 της Α.1156/2023).

Yπενθυμίζεται πως ψηφιακά υποβάλλονται οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), μέσω της πλατφόρμας myPROPERTY, από την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α. 1002/2024 ΦΕΚ Β’ 64/5-1-2024), από τις 10-1-2024, υποβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά οι τροποποιητικές εμπρόθεσμες δηλώσεις ΦΜΑ, για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, όπου ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας και αφορούν:

Αγοραπωλησίες ακινήτων: Τέλος οι επισκέψεις στην Εφορία για τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης

· τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος σε ακίνητο με επαχθή αιτία, για την οποία υποβάλλεται κοινή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τους συμβαλλόμενους, πλην των συμβολαιογραφικών εγγράφων σύστασης ή τροποποίησης σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών, εξώνησης, διόρθωσης, επανάληψης ή ακύρωσης συμβολαίου

· την επίκληση από τον μεταβιβάζοντα της κτήσης του ακινήτου με τακτική ή έκτακτη χρησικτησία, σε συμβόλαιο μεταβίβασης της κυριότητας αυτού ή σύστασης άλλου εμπραγμάτου δικαιώματος σε αυτό με οποιαδήποτε αιτία

· τη μεταβίβαση στον εργολάβο από τον οικοπεδούχο, λόγω εκτέλεσης εργολαβικού προσυμφώνου, ιδανικού μεριδίου οικοπέδου και

· τη διαφορά της έκτασης, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη της αναγραφόμενης στον με επαχθή αιτία τίτλο κτήσης του ακινήτου, σε περίπτωση που αυτό μεταβιβάζεται ή συστήνεται εμπράγματο δικαίωμα σε αυτό με οποιαδήποτε αιτία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024