
Ρεάλ Μαδρίτης, η πιο εμπορική ομάδα του κόσμου!
Η Ρεάλ Μαδρίτης «πρωταθλήτρια» κόσμου στον κύκλο εργασιών για τη σεζόν 2022-23.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος που σημείωσε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν, βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, που καταρτίζεται με βάση τα εισιτήρια και τα εμπορικά έσοδα.
Με τζίρο 831 εκατομμυρίων ευρώ για το οικονομικό έτος 2022-2023, οι Μαδριλένοι επέστρεψαν στην κορυφή αυτής της κατάταξης, που καθιέρωσε η εταιρεία Deloitte. Οσο για την Παρί ΣΖ, βρίσκεται για πρώτη φορά στο… βάθρο με σχεδόν 802 εκατομμύρια ευρώ, πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι (826 εκατομμύρια ευρώ).
Ποιοι είναι οι 20 σύλλογοι
Οι 20 σύλλογοι με τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψαν οικονομικά ρεκόρ αθροιστικού τζίρου 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.
Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτήθηκε από τα ρεκόρ στην έκδοση εισιτηρίων (1,9 δισ. ευρώ) και στο merchandising (4,4 δισ.). Σύμφωνα με την Deloitte, οι ποδοσφαιρόφιλοι συνέρρευσαν στα γήπεδα μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων, κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Γενικότερα, η μελέτη σημειώνει μια σύνδεση μεταξύ των αθλητικών επιδόσεων των συλλόγων και των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, όπως φαίνεται από την περίπτωση της Λίβερπουλ, που βρέθηκε από την τρίτη στην έβδομη θέση σε αυτήν την κατάταξη και την πέμπτη στην Premier League την περασμένη σεζόν.
Ταυτόχρονα, άνθηση γνώρισε και το ποδόσφαιρο γυναικών. Ο μέσος τζίρος των 15 πλουσιότερων συλλόγων, αυξήθηκε κατά 61% σε έναν χρόνο, στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί στην κατάταξη με 13,4 εκατομμύρια ευρώ.
- Βρετανία: 39χρονος κατηγορείται ότι βοήθησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν
- Κίνα: Κατολίσθηση με άγνωστο αριθμός ανθρώπων που θάφτηκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια
- Ευρωζώνη: Κάτω από τα επίπεδα του 2021 οι πραγματικοί μισθοί – Μείωση σχεδόν 2%, πού βρίσκεται η Ελλάδα
- ΑΕΚ και Μοντερέι τα βρήκαν για τον Πινέδα – Επιστρέφει στο Μεξικό
- Κικίλιας από Χαλκίδα: «Υψηλού επιπέδου Ναυπηγεία – Το νέο λιμάνι αλλάζει την περιοχή»
- Τσουκαλάς σε Γεωργιάδη: Είστε η μόνη κυβέρνηση που πανηγυρίζει γιατί παραπέμπουν στελέχη της στη Δικαιοσύνη



