Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραπέμπεται σε δίκη ο Ρουμπιάλες

Παραπέμπεται σε δίκη ο Ρουμπιάλες

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες, παραπέμπεται τελικά σε δίκη για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος αποκλείστηκε από τη FIFA για τα επόμενα τρία χρόνια, από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημα, παραπέμπεται τελικά σε δίκη για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, στην απονομή του τελικού του Μουντιάλ γυναικών, το οποίο κατέκτησε η εθνική Ισπανίας.

Αυτό προέκυψε από την αρμόδια εισαγγελία της Μαδρίτης η οποία ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα και αποφάσισε ο Ρουμπιάλες θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και θα δικαστεί, καθώς κρίθηκε ότι το φιλί που έδωσε στην Ισπανίδα διεθνή δεν ήταν συναινετικό.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστήριξε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, αλλά η Ερμόσο στην κατάθεση της στην εισαγγελία τον διέψευσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ανεχθεί να αμφισβητηθεί ο λόγος μου».

Πιο αυστηρές κυρώσεις στον Ρουμπιάλες εξέτασε η FIFA

Η FIFA εξέτασε πιο αυστηρές κυρώσεις από την τριετή απαγόρευση που επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο Ρουμπιάλες αποκλείστηκε για τρία χρόνια από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στις 30 Οκτωβρίου, αφού φίλησε την παίκτρια Τζένι Ερμόσο στα χείλη, μετά τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών και τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας τον Αύγουστο.

Ο Ρουμπιάλες εθεάθη επίσης να πιάνει τον καβάλο του στην περιοχή VIP μετά τον τελικό, δίπλα στη βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια και τη 16χρονη κόρη της.

«Η επιτροπή ήθελε να τονίσει ότι μπήκε στον πειρασμό να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις λόγω της σοβαρότητας των διακυβευόμενων περιστατικών καθώς και του βαθύτατου αρνητικού αντίκτυπου που είχαν οι ενέργειες του κατηγορούμενου στην εικόνα της FIFA, του γυναικείου ποδοσφαίρου και των γυναικών. Στον αθλητισμό γενικά», ανέφερε η FIFA.

Συνέχισε λέγοντας ότι με «έντονους δισταγμούς» η πειθαρχική επιτροπή σημείωσε ότι η τριετής απαγόρευση θα εξυπηρετούσε το απαραίτητο αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Όταν η FIFA ανακοίνωσε την ποινή τον Οκτώβριο, ο Ρουμπιάλες είπε ότι θα ασκήσει έφεση και κατηγόρησε τη FIFA ότι δεν του έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του:
«Θα πάω στην έσχατη λύση για να δω ότι αποδίδεται δικαιοσύνη και ότι η αλήθεια θα λάμψει», είπε σε δήλωσή του μέσω των social media.

Η επιτροπή είπε ότι δεν μπορούσε να αγνοήσει τον αντίκτυπο των πράξεων του Ρουμπιάλες στην ψυχική υγεία και την καριέρα της Ερμόσο και δήλωσε επίσης ότι ο Ρουμπιάλες χρησιμοποίησε τη θέση του για να δημοσιεύσει δηλώσεις χρησιμοποιώντας εισαγωγικά που δεν είχαν γραφτεί ή εξουσιοδοτηθεί από την παίκτρια.

Η επιτροπή τόνισε ότι ήταν εντελώς απαράδεκτο ένα τέτοιο φιλί, από τον πρόεδρο μιας ομοσπονδίας προς παίκτη (αντίθετου φύλου) από τις εθνικές ομάδες υπό την ηγεσία και την ευθύνη του.

Όπως αναφέρεται σε αρκετές περιπτώσεις, ο Ρουμπιάλες παραβίασε τους βασικούς κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, χρησιμοποίησε προσβλητικές χειρονομίες ή συμπεριφέρθηκε με τρόπο που έφερε το ποδόσφαιρο σε ανυποληψία.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024