Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επικρίνει τη συμμετοχή του σέρβου ηθοποιού Μίλος Μπίκοβιτς σε βραβευμένη σειρά του ΗΒΟ

Ουκρανία: Επικρίνει τη συμμετοχή του σέρβου ηθοποιού Μίλος Μπίκοβιτς σε βραβευμένη σειρά του ΗΒΟ

Ο Μίλος Μπίκοβιτς έχει υποστηρίξει τη Ρωσία από την έναρξη της μαζικής εισβολής, αναφέρει το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, επικρίνοντας τη συμμετοχή του σέρβου ηθοποιού σε βραβευμένη σειρά του ΗΒΟ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε χθες Τετάρτη τον σέρβο ηθοποιό Μίλος Μπίκοβιτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από τα social media), ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στον νέο κύκλο της επιτυχημένης σειράς «The White Lotus» («Ο Λευκός Λωτός»), ότι υποστηρίζει τη Ρωσία «από την έναρξη της εισβολής», σε μήνυμα που απευθύνεται στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΗΒΟ.

Ο 36χρονος ηθοποιός, ο οποίος το 2021 απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα, παρασημοφορήθηκε το 2018 από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσφορά του στον πολιτισμό.

«HBO, δεν σας πειράζει να συνεργαστείτε με κάποιον που υποστηρίζει τη γενοκτονία;»

«Ο Μίλος Μπίκοβιτς, ένας σέρβος ηθοποιός που έχει υποστηρίξει τη Ρωσία από την έναρξη της μαζικής εισβολής, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην 3η σεζόν της σειράς The White Lotus του HBO», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«HBO, δεν σας πειράζει να συνεργαστείτε με κάποιον που υποστηρίζει τη γενοκτονία και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο;», υπογραμμίζεται στο μήνυμα διαμαρτυρίας του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το HBO ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι ο Μίλος Μπίκοβιτς θα ενταχθεί στο καστ του νέου κύκλου επεισοδίων της σειράς. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση εκ μέρους του HBO στη διαμαρτυρία του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ρωσία είναι η πατρίδα μου»

Ο Μίλος Μπίκοβιτς, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ρωσικές ταινίες, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα με προεδρικό διάταγμα στις 24 Φεβρουαρίου 2021, έναν χρόνο πριν την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Είναι μεγάλη τιμή να πω σήμερα: Η Ρωσία είναι η πατρίδα μου», είχε γράψει στο Instagram, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του «ενεργό μέλος της ρωσικής κοινωνίας».

Η σειρά «The White Lotus», μια καυστική σάτιρα της υψηλής κοινωνίας, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και απέσπασε φέτος πέντε βραβεία Emmy.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024