Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ: Είμαι περήφανη για το προσωπικό της ΕΚΤ

Λαγκάρντ: Είμαι περήφανη για το προσωπικό της ΕΚΤ

H Λαγκάρντ απέφυγε τη βάσανο των ερωτήσεων σχετικά με την «κακή βαθμολογία» που της έδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ

Δεν απέφυγε τη βάσανο των ερωτήσεων σχετικά με την «κακή βαθμολογία» που της έδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ, με το 50,6% των ερωτηθέντων να κατατάσσουν τις συνολικές επιδόσεις της κατά το πρώτο μισό της οκταετούς θητείας της ως «πολύ φτωχές» ή «φτωχές».

Η σιδηρά κυρία της ΕΚΤ  υποβάθμισε τη σημασία της  έρευνας  λέγοντας ότι η αποστολή της σταθερότητας των τιμών είναι πιο σημαντική. «Όσον αφορά εμένα, είμαι άσχετη» είπε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης για την νομισματική πολιτική. «Όσο αποδίδω στην ηγεσία αυτού του θεσμού ταλαντούχων ανθρώπων που έχουν ως γνώμονα να κάνουν τη δουλειά τους, τα υπόλοιπα -εγώ ως άτομο- είναι άσχετα»

Σύμφωνα με σχόλια που συνόδευσαν τις απαντήσεις στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.159 από τους περίπου 4.500 υπαλλήλους της ΕΚΤ, έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί το γεγονός ότι η Λαγκάρντ «μπήκε πολύ βαθιά στην πολιτική και χρησιμοποιεί την ΕΚΤ για να ενισχύσει την προσωπική της ατζέντα, κάτι που δεν βοήθησε τη φήμη της κεντρικής τράπεζας».

«Ο Μάριο Ντράγκι ήταν εκεί για την ΕΚΤ ενώ η ΕΚΤ φαίνεται να είναι εδώ για την Κριστίν Λαγκάρντ», έγραψε ένα μέλος του προσωπικού. Αρκετοί ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι η πρώην Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών ήθελε να χρησιμοποιήσει την τράπεζα ως εφαλτήριο για επιστροφή στην πολιτική.

Η Λαγκάρντ είπε ότι η ΕΚΤ διεξάγει τις δικές της έρευνες που παρέχουν εκτεταμένη και χρήσιμη ανατροφοδότηση. «Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτές τις τεχνικά ορθές απαντήσεις και ενεργούμε βάσει αυτών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε. Με τη Λαγκάρντ να μην έχει εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες, σε αντίθεση με τους προκατόχους της, ο διορισμός της ως επικεφαλής της ΕΚΤ το 2019 αμφισβητήθηκε τότε από ορισμένους αναλυτές και πολιτικούς.

Η ίδια υποστήριξε ότι εξακολουθεί να είναι χαρούμενη και συγκεντρωμένη στο ρόλο της. «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη για το προσωπικό της ΕΚΤ και είναι μεγάλη μου τιμή και υπερηφάνεια να ηγούμαι του θεσμού, διότι οδηγούμαστε από μια αποστολή, την επίτευξη της σταθερότητας των τιμών» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024