Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Καταχώριση Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προάσπιση της γεωργίας

ΕΕ: Καταχώριση Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προάσπιση της γεωργίας

Μετά τη καταχώριση, οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες έχουν προθεσμία έξι μηνών για να ξεκινήσουν τη συλλογή υπογραφών

Στην καταχώριση μιας νέας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προάσπιση της γεωργίας και της αγροτικής οικονομίας στην Ευρώπη, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την προάσπιση της γεωργίας και της αγροτικής οικονομίας στην Ευρώπη» ζητεί την προστασία της ευρωπαϊκής γεωργίας και αγροτικής οικονομίας μέσω ενός κανονιστικού πλαισίου που θα βασίζεται σε διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αγροτικής γης κατά προτεραιότητα για την παραγωγή τροφίμων, της διασφάλισης της επισιτιστικής κυριαρχίας και της αντιμετώπισης των ζητημάτων της διατροφικής αλυσίδας και της ακρίβειας.

Η «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την προάσπιση της γεωργίας και της αγροτικής οικονομίας στην Ευρώπη» ζητεί την προστασία της ευρωπαϊκής γεωργίας και αγροτικής οικονομίας

Οι διοργανωτές ζητούν επίσης τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού υδρολογικού σχεδίου που θα εγγυάται την παροχή και τη διανομή νερού μεταξύ όλων των εδαφών της ΕΕ, καθώς και ενός Οργανισμού της ΕΕ για τη Γεωργία και την Αγροτική Οικονομία, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της γεωργίας και της αγροτικής οικονομίας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

Η απόφαση καταχώρισης μιας πρωτοβουλίας βασίζεται σε νομική ανάλυση του παραδεκτού της βάσει του κανονισμού ΕΠΠ. Δεν προδικάζει τα νομικά και πολιτικά συμπεράσματα της Επιτροπής σχετικά με τις πρωτοβουλίες αυτές και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, ενδεχομένως, σε περίπτωση που κάποια από αυτές τις πρωτοβουλίες λάβει την αναγκαία στήριξη 1 εκατομμυρίου ευρωπαίων πολιτών.

Συλλογή υπογραφών

Μετά τη καταχώριση, οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες έχουν προθεσμία έξι μηνών για να ξεκινήσουν τη συλλογή υπογραφών. Εάν, σε διάστημα ενός έτους, μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης σε τουλάχιστον επτά διαφορετικά κράτη μέλη, η Επιτροπή υποχρεούται να λάβει θέση. Η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει είτε να αναλάβει δράση ανταποκρινόμενη στο αίτημα είτε όχι, και θα πρέπει να αιτιολογήσει το σκεπτικό της.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024