Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Τραμπ κερδίζει το Νιου Χάμσαϊρ παρά την ισχυρή παρουσία της Χέιλι

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κερδίζει το Νιου Χάμσαϊρ παρά την ισχυρή παρουσία της Χέιλι

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press προέβλεψε πως θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ αυτός που θ' αναδειχθεί νικητής της αναμέτρησης στο Νιου Χάμσαϊρ, στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Αμφίρροπη έμοιαζε αρχικά η μάχη στην πολιτεία Νιου Χάμσαϊρ, στη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ (στη φωτογραφία του Reuters/Mike Segar, επάνω, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Ρότσεστερ του Νιού Χάμσαϊρ).

Ο Τραμπ καταφέρνει πλήγμα στη μοναδική πλέον εσωκομματική αντίπαλό του

Με το 1% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, η κυρία Χέιλι προηγείτο με το 57,3%, ενώ ο κ. Τραμπ εξασφάλιζε το 42,3%, σύμφωνα με την Edison Research.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος, νικητής της πρώτης ψηφοφορίας που διεξήχθη στην Αιοβα την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε και αυτή την αναμέτρηση, κατά προβλέψεις και στατιστικές προβολές μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ, κάνοντας άλλο ένα βήμα για να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Edison Research, ο κ. Τραμπ θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 11 αντιπροσώπους στο συνέδριο σε αυτή την πολιτεία, η κυρία Χέιλι 8, ενώ 3 μένουν να κατανεμηθούν.

Με το 18% των εκτιμώμενων ψήφων καταμετρημένο, ο μεγιστάνας εξασφαλίζει 53,6% και η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας 44,9%.

Η κυρία Χέιλι δεν φάνηκε πάντως διατεθειμένη να εγκαταλείψει την κούρσα προς το παρόν, τονίζοντας ότι η μάχη απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει.

Εξασφάλιση Μπάιντεν

Στην άλλη πλευρά, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει τις ψήφους των Δημοκρατικών που χρειαζόταν στην εσωκομματική ψηφοφορία στην πολιτεία, που διεξήχθη παρότι δεν αναγνωριζόταν από την εθνική οργάνωση της παράταξης εξαιτίας διαφωνίας για το χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024