Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές διέκοψαν προεκλογική ομιλία του Μπάιντεν - Πώς αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές διέκοψαν προεκλογική ομιλία του Μπάιντεν – Πώς αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος

Οι ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία του προέδρου Μπάιντεν πάνω από δέκα φορές

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεκόπη επανειλημμένα από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές την ώρα που μιλούσε για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, το πλήθος δεν ήταν εντελώς φιλικό στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι συνεχόμενες διακοπές ανάγκασαν τον πρόεδρο να σταματήσει για λίγο την ομιλία του ή να προσπαθήσει να μιλήσει πάνω από τις φωνές που ζητούσαν «εκεχειρία τώρα», ή τον αποκαλούσαν «γενοκτόνο Τζο» λόγω της στήριξής του προς το Ισραήλ στον πόλεμό του στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα όπου μιλούσε ο Μπάιντεν, όμως οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε να μιλά, αν και προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους ότι οι διακοπές θα συνεχιστούν.

Πώς αντέδρασε ο Μπάιντεν

Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές που βρίσκονταν στην ομιλία του Τζο Μπάιντεν φώναζαν «Το Ισραήλ σκοτώνει δύο μητέρες κάθε ώρα», ενώ την ίδια ώρα οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου έλεγαν συνθήματα, όπως «Τέσσερα ακόμη χρόνια» και «Πάμε Τζο».

Παρόλα αυτά οι παρατεταμένες διακοπές φαίνεται να εκνεύρισαν τον πρόεδρο, ο οποίος μετά την τρίτη διακοπή ανέφερε: «Αυτό θα συνεχιστεί για λίγο. Νομίζω ότι έχουμε μερικούς ακόμη από αυτούς», είπε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στο αμφιθέατρο των 1.100 θέσεων.

Κατόπιν τούτου, μετά από νέα διακοπή, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Αυτό θα συνεχιστεί για λίγο – το έχουν σχεδιάσει». Οταν δε τον ξαναδιέκοψαν, κατηγόρησε αυτόν που τον διέκοψε ότι είναι Ρεπουμπλικάνος – παρόλο που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πιθανός αντίπαλος του Μπάιντεν στις εκλογές, είναι γνωστός για τη σταθερή υποστήριξή του στο Ισραήλ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι MAGA Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας που φωνάζει», είπε ο Μπάιντεν προτού κάνει μια παύση για να συνέλθει και προσθέσει: «Ειλικρινά, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι MAGA Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο [για τις αμβλώσεις]».

Τέλος, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε, σε εκνευρισμένο τόνο, απευθυνόμενος σε μία ακόμη ακτιβίστρια – βρισκόταν πάνω σε ένα διάζωμα του χώρου που γινόταν η ομιλία – που τον διέκοψε για ένατη φορά: «Κοιτάξτε, σας παρακαλώ, μην πηδήξετε.»

Ακτιβιστές διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης σε προεκλογική συγκέντρωση του Μπάιντεν

Στόχος του ο Τραμπ και η πολιτική του για την άμβλωση

Η προεκλογική συγκέντρωση ήταν αφιερωμένη στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Όταν κατάφερε να μιλήσει, ο Μπάιντεν προσπάθησε να πλήξει τον Τραμπ στην πολιτική που άσκησε για το συγκεκριμένο δικαίωμα των γυναικών.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, «Θυμάστε, ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ και το Ανώτατο Δικαστήριο του που αφαίρεσαν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γυναικών στην Αμερική», είπε. «Θα είναι ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις και όλοι εσείς που θα αποκαθιστούσατε αυτά τα δικαιώματα στις γυναίκες στην Αμερική.»

Συνέχισε δε λέγοντας «Στοιχηματίζω ότι τον Νοέμβριο θα ψηφίσουμε σε αριθμό ρεκόρ», είπε ο πρόεδρος. Πρόσθεσε δε «Και όταν το κάνουμε αυτό, θα δώσουμε στον Ντόναλντ Τραμπ ένα πολύτιμο μάθημα: Μην τα βάζετε με τις γυναίκες στην Αμερική αν δεν θέλετε να έχετε αυτά τα αποτελέσματα.»

Σημειώνεται δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αποδοκιμάζεται δημοσίως για τη στάση του στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η ακλόνητη υποστήριξή του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει μειώσει τη δημοτικότητα του Δημοκρατικού μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων και άλλων αντιπάλων του πολέμου, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας σε αμφίρροπες πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024