Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρισμένη στα δύο η Νέα Δημοκρατία για τον γάμο των ομόφυλων

Χωρισμένη στα δύο η Νέα Δημοκρατία για τον γάμο των ομόφυλων

Τι πιστεύουν οι πολίτες για την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία με παρένθετη μητέρα. Κομμένο στα δύο το κυβερνών κόμμα για τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου ομόφυλων.

Τον απόλυτο διχασμό μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φανερώνει νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες, ρωτήθηκαν για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων με την πλειοψηφία (57,8%) να δηλώνει πως «συμφωνεί» και τη μειοψηφία (39,8%) να εκφράζει διαφωνία.

Υπέρ της νομιμοποίησης του πολιτικού γάμου ομόφυλων

Στη δημοσκόπηση από την MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 μεγάλες πλειοψηφίες υπέρ της νομιμοποίησης του πολιτικού γάμου ομόφυλων σχηματίζονται στα εσωτερικά των τριών μεγαλύτερων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που είναι μεν πλειοψηφική τάση αλλά όχι ισχυρή. Οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος απαντούν «συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ» σε ποσοστό 53,1% και «διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ» σε ποσοστό 44,2%.

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.

Στην πρόθεση ψήφου, μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία ενώ μάχη γίνεται στη δεύτερη με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται αλλα να ακολουθούν από κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομαμτικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024