Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπάς αρκετά το σώμα σου; Μάθε γιατί πρέπει να φροντίζεις (και) τον εαυτό σου

Αγαπάς αρκετά το σώμα σου; Μάθε γιατί πρέπει να φροντίζεις (και) τον εαυτό σου

Ένα από τα βασικά στοιχεία της γυναικείας φύσης είναι η φροντίδα. Το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτήν υπάρχει και η αυτοφροντίδα που συχνά αγνοείται.

Είναι ευρέως γνωστό το πόσο σημαντικό είναι όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να αγαπάμε τους υπόλοιπους ανθρώπους (και το περιβάλλον με όλα τα πλάσματα που φιλοξενεί), αλλά θα πρέπει μέσα στη φούρια της καθημερινότητας να κρατήσουμε λίγο χρόνο και για εμάς. Στην περίπτωση των γυναικών, αυτό είναι ακόμα πιο ενισχυμένο, λόγω των σύνθετων ρόλων που καλείται να παίξει: μητέρα, σύντροφος, επαγγελματίας, νοικοκυρά. Πόσο όλα αυτά μπορούν να καλυφθούν αρκούντως σε μία ημέρα; Φτάνει τελικά το 24ωρο ή πρέπει μία γυναίκα να εφευρίσκει ώρες για να καλύπτει τις υποχρεώσεις;

Και όμως, αν δεν προσέξουμε τον εαυτό μας, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλές περισσότερες ώρες χαμένες στο μέλλον. Σε αυτό το άρθρο, αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι η σημασία της φυσικής υγείας. Όταν αναφερόμαστε στη φυσική υγεία, μιλάμε για πολλές και διαφορετικές πτυχές που συνδράμουν στη γυναικεία ενδυνάμωση. Δεν είναι μόνο η εικόνα μας προς τα έξω αλλά πολλά και σημαντικότερα άλλα πράγματα. Πρώτα από όλα η ενδυνάμωση του σώματος που ξεκινάει με την αποδοχή του. Κάθε γυναίκα μπορεί να ανακαλύψει τις φυσικές της ικανότητες, δοκιμάζοντας δραστηριότητες όπως ο χορός, η γιόγκα, η γυμναστική και άλλα αθλήματα που μπορεί να ενθαρρύνουν μία καλύτερη σχέση με το σώμα της, όπως και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

.

.

Η γυναίκα ανακαλύπτοντας το σώμα της θα μπορέσει να το αποδεχθεί και να γνωρίσει τη μοναδικότητά του. Αυτή η αυτοαποδοχή είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την αυτοφροντίδα που περιλαμβάνει πέραν την άσκησης, την ξεκούραση και μία καλύτερη διατροφή. Σε αυτό, πολλές γυναίκες έχουν συμμαχήσει και με τη Φύση, απολαμβάνοντας όλα αυτά που προσφέρει: σύνδεση με τη γη, αρμονία, περπάτημα στο δάσος, ηρεμία. Όλες οι παραπάνω διαδικασίες βοηθάνε στο να μπορέσει κάθε γυναίκα να ανακαλύψει τις δυνάμεις και δυνατότητες του σώματός της, ώστε να ενισχύσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Ο ρόλος μίας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφή, που συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής υγείας, επίσης δεν πρέπει να παραμερίζεται. Όλοι πλέον λίγο πολύ γνωρίζουμε τον τόσο σημαντικό ρόλο που παίζει η σωστή διατροφή στην υγεία, την καλή ψυχολογία, την ενέργεια και την γενικότερη ευεξία μας. Μία υγιεινή διατροφή θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια και αντοχή για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, όπως και στην όποια μορφής άσκηση έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Αυτό θα οδηγήσει και στη διατήρηση ενός σωστού βάρους που θα γίνει ασπίδα προστασίας από διάφορες ασθένειες που συνδέονται με αυτό και φυσικά στην απόκτηση μία καλής εικόνας για το σώμα μας. Η αυτοεκτίμηση είναι άλλωστε άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Μία καλή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση, μπορεί να κάνει θαύματα στην αντιμετώπιση του στρες, από το οποίο βαλλόμαστε όλοι. Για αυτό προσπαθούμε να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών: φρούτα, λαχανικά, όσο το δυνατόν λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και ήπια κατανάλωση κρέατος, άλευρων και φυσικά αλκοόλ.

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει στην ψυχολογική ευεξία, η οποία συνδέεται και αυτή από την πλευρά της με τη γυναικεία ενδυνάμωση. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι γυναίκες επιπλέον ταλαιπωρούνται ψυχικά σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής βιολογικά και συναισθηματικά, όπως η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση, για αυτό μία υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των ιδιαίτερων γυναικείων συνθηκών.

Η φυσική άσκηση παράλληλα με μία σωστή διατροφή, αποτελεί ακόμα ένα σπουδαίο εργαλείο της γυναικείας ενδυνάμωσης: ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, ενισχύει τη μυϊκή μάζα, ενδυναμώνει μυς και οστά, μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη και βελτιώνει τη συνολική φυσική κατάσταση, ενδυναμώνοντας τον οργανισμό σε πολλά επίπεδα. Σε αυτά αν συμπληρώσουμε και την κοινωνικότητα που εξυπηρετείται μέσω δραστηριοτήτων, καταλήγουμε ότι η φυσική υγεία είναι ένας από τους πρωταγωνιστές για τη γυναικεία ενδυνάμωση. Οπότε κορίτσια, μικρά και μεγάλα, φροντίζουμε τον εαυτό μας. Δεν τον ξεχνάμε ποτέ, τρεφόμαστε σωστά, ξεκουραζόμαστε, κάνουμε κάποιου είδους άσκηση που να μας αρέσει, κάνουμε σωστή διαχείριση του χρόνου για να μην μας ξεχάσουμε στη διαδρομή, φροντίζουμε επίσης την κοινωνικής μας συνδεσιμότητα και φυσικά δεν αφήνουμε την πρόληψη για την επόμενη ημέρα. Η συνειδητή φροντίδα περιλαμβάνει και την τακτική παρακολούθηση της υγείας.

Η φυσική υγεία και η ενδυνάμωση των γυναικών γίνεται ξεκάθαρο ότι αλληλεπιδρούν θετικά, δημιουργώντας έναν κύκλο ενισχυμένης ευεξίας που επηρεάζει καθημερινά όλους τους τομείς της ζωής. Μην σε ξεχνάς.

 

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024