Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Ιλινόις: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για τον φόνο οκτώ ατόμων

Μακελειό στο Ιλινόις: Αυτοκτόνησε ο ύποπτος για τον φόνο οκτώ ατόμων

Το κίνητρο των δολοφονιών ήταν ασαφές, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι ο κ. Νανς γνώριζε τα θύματα

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η αστυνομία για τον δράστη της δολοφονίας των επτά ατόμων που βρέθηκαν νεκροί με τραύματα από σφαίρες μέσα σε δύο κατοικίες στο Τζολιέτ του Σικάγου. Σε νέα ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο ύποπτος αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα το βράδυ της Δευτέρας μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό και αντιπαράθεση με τις αστυνομικές αρχές στο νότιο Τέξας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους New York Times, ο ύποπτος, Ρομέο Νανς, 23 ετών, εντοπίστηκε περίπου στις 20:30 μ.μ. από Αμερικανούς σερίφηδες κοντά στη Νατάλια, 30 μίλια νοτιοδυτικά του Σαν Αντόνιο. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο κ. Νανς «αυτοκτόνησε με πιστόλι».

Ύποπτος για τον φόνο οκτώ ατόμων

Το ανθρωποκυνηγητό για τον κ. Νανς ξεκίνησε τη Δευτέρα, αφότου οι αρχές ανακάλυψαν επτά πτώματα – δύο σε ένα σπίτι και πέντε σε ένα άλλο – στο ίδιο τετράγωνο στην ανατολική πλευρά του Τζολιέτ, μιας πόλης περίπου 35 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγο, όπως ανέφεραν. Ο κ. Νανς ήταν επίσης ύποπτος για έναν θανατηφόρο πυροβολισμό το απόγευμα της Κυριακής περίπου τέσσερα μίλια νοτιοανατολικά, είπαν οι αρχές.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τα επτά πτώματα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουίλ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, δήλωσε ο αρχηγός Γουίλιαμ Έβανς του αστυνομικού τμήματος του Τζολιέτ σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας. Το κίνητρο των δολοφονιών ήταν ασαφές, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι ο κ. Νανς γνώριζε τα θύματα, τα οποία φαίνεται να είχαν συγγένεια μεταξύ τους, δήλωσε ο αρχηγός Έβανς.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η τελευταία γνωστή διεύθυνση του υπόπτου ήταν ένα από τα σπίτια όπου βρέθηκαν τα πτώματα. Δεν έδωσαν τις ηλικίες των επτά θυμάτων ή άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να γνώριζαν τον ύποπτο.

Νεκρός βρέθηκε ο Ρομέο Νανς

Τι αναφέρουν οι αρχές

Ο Ντάνιελ Τζανγκλς, υπαρχηγός του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γουίλ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει την Κυριακή κλήση, σύμφωνα με την οποία ακούστηκαν πυροβολισμοί σε πολυκατοικία στο Τζούλιετ που δεν ανήκει στην κομητεία, οι οποίοι ενδέχεται να συνδέονται με τα άλλα επτά θύματα.

Εκεί, οι βοηθοί βρήκαν έναν άνδρα με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι, είπε. Ο άνδρας, ο Τογιόζι Μπακάρε, 28 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου πέθανε από τα τραύματά του, δήλωσε ο βοηθός Τζανγκλς.

Οι βοηθοί συνέδεσαν αυτόν τον μοιραίο πυροβολισμό με ένα επεισόδιο περίπου 10 λεπτά νωρίτερα, κατά το οποίο ένας 42χρονος άνδρας πυροβολήθηκε στο πόδι και «υπέστη τραύματα που δεν απειλούσαν τη ζωή του», σύμφωνα με δελτίο τύπου του γραφείου του σερίφη.

Το κόκκινο Toyota που οδηγούσε ο δράστης εθεάθη και στους δύο τόπους των εγκλημάτων, σύμφωνα με το δελτίο, το οποίο περιγράφει ότι τα θύματα δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους και τους πυροβολισμούς της Κυριακής ως «τυχαίους».

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024