Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρώσεις στον ρώσο χάκερ που χάκαρε το ασφαλιστικό σύστημα της Αυστραλίας

Κυρώσεις στον ρώσο χάκερ που χάκαρε το ασφαλιστικό σύστημα της Αυστραλίας

Ο ρώσο πολίτη Αλεξάντρ Ερμάκοφ φέρεται να συμμετείχε στη μεγάλη κυβερνοεπίθεση εναντίον του ασφαλιστικού ταμείου Medibank.

Με οικονομικές κυρώσεις και απαγόρευση εισόδου στη χώρα απάντησε η Αυστραλία σε Ρώσο χάκερ που εμπλέκεται στην κυβερνοεπίθεση κατά του ασφαλιστικού ταμείου Medibank, τη χειρότερη που έχει δεχτεί ως σήμερα η χώρα.

Δεδομένα για σχεδόν 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους υποκλάπηκαν στην επίθεση του 2022 και διοχετεύτηκαν στον σκοτεινό ιστό. Οι χάκερ δεν δίστασαν να αναρτήσουν στο Διαδίκτυο ακόμα και δεδομένα γυναικών που είχαν υποβληθεί σε άμβλωση.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αυστηροποίησε πέρυσι τα μέτρα κυβερνοασφάλειας έπειτα από σειρά κυβερνοεπιθέσεων που επηρέασαν υποδομές και υπηρεσίες.

Τον Νοέμβριο, χάκερ διέκοψαν για τρεις ημέρες τη λειτουργία τριών λιμανιών που διαχειρίζεται η εταιρεία DP World Australia, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες έγινε αντιληπτή κυβερνοεπίθεση στην υπηρεσία όπου αποθηκεύονται τα πρακτικά των δικαστηρίων.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών, για την υπόθεση της Medibank επιβάλλονται κυρώσεις στον ρώσο πολίτη Αλεξάντρ Ερμάκοφ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα συνδέεται με τη σπείρα κυβερνοεγκληματιών REvil.

O Αλεξάντρ Ερμάκοφ σε φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αυστραλιανές αρχές (DFAT)

Όπως επισημαίνει το Reuters, είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία επιβάλλει κυρώσεις εναντίον χάκερ.

Όποιος παράσχει στον Ερμάκοφ οποιαδήποτε οικονομική ή τεχνική βοήθεια κινδυνεύει με φυλάκιση έως 10 ετών και επιβολή προστίμου.

Σύμφωνα με έκθεση της αυστραλιανής κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκε τον Νοέμβριο, κάθε έξι λεπτά κατά μέσο όρο καταγράφεται και μια νέα κυβερνοεπίθεση εναντίον υποδομών, επιχειρήσεων και πολιτών της χώρας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024