Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Το Προεδρικό Συμβούλιο Ηγεσίας της χώρας ζητά να ανακηρύξουν τους Χούθι ως τρομοκράτες

Υεμένη: Το Προεδρικό Συμβούλιο Ηγεσίας της χώρας ζητά να ανακηρύξουν τους Χούθι ως τρομοκράτες

Η μια από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις της Υεμένης που υποστηρίζεται από την Σ.Αραβία, ζήτησε με ανακοίνωσή του από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου να ανακηρύξουν τους Χούθι ως τρομοκράτες.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο Προεδρικό Συμβούλιο Ηγεσίας της Υεμένης, που υποστηρίζεται από την Σαουδική Αραβία, ζήτησε την Κυριακή από τον κόσμο «να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και να χαρακτηρίσει τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι ως τρομοκράτες και να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις στην πολιτοφυλακή για την διακινδύνευση του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου και τη διάπραξη εγκλημάτων στην Υεμένη».

Σε συνεδρίαση στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το συμβούλιο επαίνεσε την απόφαση της Ουάσινγκτον να χαρακτηρίσει τους Χούθι ως διεθνείς τρομοκράτες, ενθάρρυνε τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και εξήρε την κοινή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στις επιδρομές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Λίγο νωρίτερα η Σαουδική Αραβία είχε βομβαρδίσει θέσεις των Χούθι στην Υεμένη

Το συμβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «χαιρέτισε την απόφαση να χαρακτηριστούν οι πολιτοφυλακές Χούθι ως παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση και προσβλέπει σε πρόσθετες κυρώσεις κατά των απατεώνων πολιτοφυλακών».

Η Ερυθρά Θάλασσα όπως φαίνεται από τα παράλια της Υεμένης.

Μετά από πολλά χρόνια αιματηρού πολέμου που οδήγησαν στο «Βιετνάμ» της Σαουδικής Αραβίας

Επανέλαβε το αίτημα προς τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της ακτοφυλακής της Υεμένης και να προσφέρει προστασία από τους Χούθι και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Το Συμβούλιο προειδοποίησε ότι «οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη στρατιωτικοποίηση της κρίσιμης θαλάσσιας οδού, την αύξηση των τιμών της ναυτιλίας και των ασφαλίσεων και την παρεμπόδιση της ροής κρίσιμων προμηθειών προς το έθνος».

Ο υπουργός Πληροφοριών της Υεμένης, Muammar Al-Eryani, δήλωσε ότι από την αρχή της στρατιωτικής ανάληψης της εξουσίας από τους Χούθι, η κυβέρνηση πίεσε ώστε η πολιτοφυλακή να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και των ενεργειών που υπονομεύουν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Ο υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του προς τον κόσμο να κηρύξει τους Χούθι τρομοκράτες.«Καλούμε τους διεθνείς συμμάχους και τα έθνη σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και να συμμετάσχουν σε μια συντονισμένη αντίδραση για την καταπολέμηση των επιχειρήσεων της πολιτοφυλακής των Χούθι».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024