Σε δεινή θέση ο Σολτς – Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία
Όλο και μικραίνουν τα ποσοστά των κομμάτων που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία
Περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του κυβερνητικού συνασπισμού και δυναμική είσοδο στις μετρήσεις της κοινής γνώμης για την πρώην αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Σταθερά δεύτερη δύναμη η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει ισχυρότερη δύναμη με 30% και χωρίς μεταβολή στα ποσοστά της, ενώ ακολουθεί η AfD, με 22%, επίσης χωρίς μεταβολή.
«Μεγάλος χαμένος» της έρευνας το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα
Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και Πράσινοι μοιράζονται την τρίτη θέση με 13%. Το SPD είναι μάλιστα ο «μεγάλος χαμένος» της έρευνας, καθώς καταγράφει απώλεια δύο μονάδων, ενώ οι Πράσινοι, αντίθετα, κερδίζουν μία μονάδα.
Σταθερό στο όριο του 5% παραμένει το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), ενώ η νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) συγκεντρώνει 7%. Το πρώην κόμμα της Βάγκενκνεχτ, η Αριστερά, συρρικνώνεται κατά μία ακόμη μονάδα και περιορίζεται στο 3%.
Μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τον Σολτς – Ποιος είναι ο «εφεδρικός καγκελάριος»
Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενώ, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, κάποια στελέχη συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο «παράδοσης» της καγκελαρίας στον σημερινό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.
Ανώτερα στελέχη του SPD θεωρούν την καγκελαρία «ανεπανόρθωτα χαμένη» και συζητείται ήδη το θέμα του ποιος θα πει στον κ. Σολτς, «Όλαφ, τελείωσε». Ο Μπόρις Πιστόριους, ως «εφεδρικός καγκελάριος» στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου δεν διευκολύνει την κατάσταση για τον Όλαφ Σολτς.
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442