Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε απόπειρα απελευθέρωσης γιου εκτελεστή σε καρτέλ ναρκωτικών

Μεξικό: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε απόπειρα απελευθέρωσης γιου εκτελεστή σε καρτέλ ναρκωτικών

Ομάδα οπλισμένη με αυτόματα τουφέκια προσπάθησε ν’ απελευθερώσει γιο εκτελεστή στο Μεξικό, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άτομα να χάσουν τη ζωή τους στη μάχη που ακολούθησε με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον 12 φερόμενοι ως κακοποιοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης με τις δυνάμεις ασφαλείας σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Ερμοσίγιο, την πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας Σονόρα (βόρεια), ανακοίνωσε η εισαγγελία χθες Κυριακή, κάνοντας λόγο για αποτραπείσα απόπειρα ν’ αποσπαστεί από τα χέρια των αρχών γιος εκτελεστή καρτέλ των ναρκωτικών (φωτογραφία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επάνω, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης).

Ενοπλη ομάδα προσπάθησε ν’ απελευθερώσει γιο εκτελεστή της φράξιας του καρτέλ Σιναλόα

Αλλοι επτά κακοποιοί απέδρασαν, ορισμένοι πιθανόν τραυματισμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τον απολογισμό των θυμάτων.

Δυο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, κατά την ανακοίνωση.

Ομάδα οπλισμένη με αυτόματα τουφέκια εφόδου προσπάθησε ν’ απελευθερώσει γιο του Χεσούς Ουμπέρτο Λιμόν, εκτελεστή της φράξιας του καρτέλ Σιναλόα που διευθύνουν γιοι του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ο Κάρλος Ουμπέρτο, ο γιος του εκτελεστή, είχε συλληφθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Σύμφωνα με την εισαγγελία, η επίθεση διαπράχθηκε σε δρόμο που συνδέει την πολιτειακή πρωτεύουσα Ερμοσίγιο με την Μπαΐα δε Κίνο, στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ολόκληρο οπλοστάσιο

Κατασχέθηκαν 21 τουφέκια εφόδου, ανάμεσά τους AR-15 και AK-47, γεμιστήρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, είδη παραλλαγής, έξι οχήματα και «μεγάλη» ποσότητα πυρομαχικών, πάντα σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε καθώς η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για ακροαματική διαδικασία την 22η Φεβρουαρίου, έπειτα από μακρά καθυστέρηση, στην οποία ίσως κριθεί η προσπάθειά της να καταστήσει υπεύθυνες κατασκευάστριες στις ΗΠΑ, για τη χρήση από συμμορίες, όπλων που περνούν λαθραία τα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024