Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Η 11χρονη με τη σπάνια πάθηση – Είναι αλλεργική στον ιδρώτα της και στα δάκρυά της

Αυστραλία: Η 11χρονη με τη σπάνια πάθηση – Είναι αλλεργική στον ιδρώτα της και στα δάκρυά της

Η Summah Williams εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του 2022, αφού το δέρμα της εμφάνισε ρωγμές και έγινε κόκκινο.

Mια 11χρονη χορεύτρια έχει αναπτύξει μια δερματική πάθηση που την κάνει αλλεργική στα ίδια της τα δάκρυα και τον ιδρώτα. Πρόκειται για μια πάθηση βασανιστικά επώδυνη, για να συνεχίσει το αγαπημένο της άθλημα.

«Όταν κοιτάζει όλους τους άλλους φίλους της που χορεύουν, αναστατώνεται και ρωτάει: “Γιατί δεν μπορώ να έχω δέρμα σαν κι αυτούς;”. Είναι σπαρακτικό»

Η Summah Williams εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του 2022, αφού το δέρμα της εμφάνισε ρωγμές και έγινε κόκκινο. Στην αρχή, η μητέρα της Karyn Zimny, 47 ετών, νόμιζε ότι είχε ένα άσχημο έγκαυμα από τον ήλιο, αλλά ανησυχούσε όλο και περισσότερο όταν παρατήρησε την υγιή κόρη της να τρέμει στη ζέστη και να έχει φαγούρα όλη τη νύχτα.

«Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, είχε μια μόλυνση από σταφυλόκοκκο και όταν έπαιρνε αντιβιοτικά, ολόκληρο το πρόσωπο και το σώμα της ξεφλούδιζε σαν φίδι από το κεφάλι ως τα νύχια. Το μπάνιο ήταν γεμάτο δέρμα», είπε.

Τελικά διαγνώστηκε με έκζεμα και έχει αναπτύξει ένα είδος αλλεργίας στα ίδια της τα δάκρυα και τον ιδρώτα. «Είναι σπαρακτικό, καθώς αγαπάει τον χορό», δήλωσε η Zimny. «Όταν κοιτάζει όλους τους άλλους φίλους της που χορεύουν, αναστατώνεται και ρωτάει: “Γιατί δεν μπορώ να έχω δέρμα σαν κι αυτούς;”. Είναι σπαρακτικό».

Η Summah δοκιμάζει επί του παρόντος μια νέα ενέσιμη θεραπεία, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζει τρομερά επώδυνα εξανθήματα στο πρόσωπο.

Τα παιδιά της Αυστραλίας έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης εκζέματος στον κόσμο και η ακραία ζέστη του φετινού καλοκαιριού θέτει περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο, σύμφωνα με τη New York Post. Tο έκζεμα επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό έως και το 30% των παιδιών και το 10% των ενηλίκων, ενώ πολλοί αποδίδουν στον καιρό ως κύρια αιτία για τις εξάρσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, την ψωρίαση ή τη δερματίτιδα, οπότε η διατήρηση των συμπτωμάτων υπό έλεγχο είναι ζωτικής σημασίας για όσους ζουν με την ασθένεια.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024