Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Tα κέρδη από το «Κλ. Βικελίδης»

Ολυμπιακός: Tα κέρδη από το «Κλ. Βικελίδης»

Οι παίκτες-κολόνες και οι νέοι που δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Είχε ανάγκη αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός. Γιατί στην έδρα του ο Αρης όχι μόνο είναι δυνατός, αλλά το κυριότερο σχετίζεται με το γεγονός πως «έχει κάνει τη ζωή δύσκολη» και έχει βάλει φρένο στις άλλες ομάδες της κορυφής.

Τι έδειξαν, συνεπώς, οι Ερυθρόλευκοι; Πως έχουν γερές βάσεις ώστε να προχωρήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη σεζόν και ασφαλώς ότι ανεξάρτητα με το ποιος παίζει ή ποιος μένει στον πάγκο, μπορούν να συγκροτήσουν αξιόμαχη ενδεκάδα.

Και κάπου εδώ ας έχουμε το μυαλό σε αυτούς που έρχονται- στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στον πάγκο οι Ορτα και Τσικίνιο.

Επιστροφή στο ματς: το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός έχει κάποιους παίκτες-κολόνες. Ενας από αυτούς είναι ο Ροντινέι. Με την απόδοσή του ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ, κάνει τους πάντες να ξεχάσουν τον κατά τεκμήριο καλύτερο αμυντικό που είδαν στο Λιμάνι τα τελευταία χρόνια: τον Ομάρ. Ο Ροντινέι, δεν είναι παιδαρέλι, στα 32 βρίσκεται, δεν σταματά όμως να αγωνίζεται, τα χιλιόμετρα τα …καταπίνει και δίνει πολλά με την προσωπικότητά του στο σύνολο.

Εντελώς διαφορετικός από τον Νορβηγό, δεν είναι θυελλώδης στις επελάσεις του, ούτε τόσο γρήγορος στο ανοιχτό γήπεδο. Ωστόσο, καλύπτει καλά τα νώτα του, γίνεται ένας εξτρά παίκτης στον χώρο του κέντρου, κρατά χωρίς να χάνει τη μπάλα και όπως έκανε στο σπίτι του Αρη, έχει τον τρόπο να βγάζει σέντρες που εξελίσσονται σε υπέροχες ασίστ. Ενας επιθετικός μπακ και με έναν τρόπο που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Οσο για τη βραζιλιάνικη φινέτσα και κλάση, μην λησμονούμε τον τρόπο που χτύπησε το πέναλτι και εν πολλοίς «κλείδωσε» τη νίκη.

Να πάμε στον Ζέλσον Μαρτίνς; Δεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα ο τόσο διαφημισμένος αυτός εξτρέμ. Λογικό. Λίγο καιρό βρίσκεται στον Ρέντη. Με τον Αρη, όμως, ο Μαρτίνς φώναξε δυναμικό «παρών». Γρήγορος, βιρτουόζος, με έφεση στις ντρίμπλες αλλά και τις συνεργασίες, δεν τίθεται θέμα πως ανεβάζει την ποιότητα της (εκάστοτε) ενδεκάδας που επιλέγει ο Καρβαλιάλ. Οι δε δηλώσεις που έκανε μετά το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από το «Κλ. Βικελίδης», φανερώνουν ένα πρώτο δέσιμο με την ομάδα.

Οσο για τον Ναβάρο, ήταν ξανά ένα «ζωντανό στοιχείο» στην επίθεση. Ναι, μπορεί να μην εντυπωσιάζει, τη δουλειά, όμως, την έκανε. Με την ΑΕΚ του αρνήθηκε πέναλτι ξεκάθαρο ο διαιτητής. Με τον Αρη καταλογίστηκε. Αξιοποίησε τη σέντρα του Ροντινέι και χρίστηκε σκόρερ. Για να αποδειχθεί πως δεν μπορείς να μην υπολογίζεις τον Ναβάρο, ιδιαίτερα όσο περνά ο καιρός και εξοικειώνεται ο φορ με τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Οσον αφορά στους υπόλοιπους; Τσικίνιο και Ορτα θα ενισχύσουν τη ραχοκοκαλιά των Ερυθρόλευκων.

Ένα ζητούμενο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι οι παίκτες που θα …ενώνουν τις γραμμές. Το «8 άρι » που γίνεται κάτι σαν «10 άρι» , ενώ μπορεί να αρχίσει και από λίγο πιο πίσω τις προσπάθειές του. Αυτό είναι το προφίλ των δύο που εντάχθηκαν στο ρόστερ και δείχνουν ετοιμοπόλεμοι. Αν επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, τότε ο Ολυμπιακός σαφώς προσβλέπει σε μια καλύτερη συνέχεια.

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024