Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η κοροϊδία - Με 300 ευρώ εφάπαξ και ανακύκλωση μέτρων δεν λύνεται το δημογραφικό

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η κοροϊδία – Με 300 ευρώ εφάπαξ και ανακύκλωση μέτρων δεν λύνεται το δημογραφικό

Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν δηκτικά τις ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Ζαχαράκη

Τις ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Ζαχαράκη, για τις αυξήσεις στο επίδομα γέννησης, αποδομούν με κοινή δήλωση ο τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, και η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τιμές στα βρεφικά ήδη διπλασιάζονται, το κόστος ζωής ειδικά για τα νοικοκυριά με παιδιά συνεχίζει να αυξάνεται «και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δίνει επιπλέον 300 ευρώ εφάπαξ (κατά μέσο όρο) ανά ζευγάρι για κάθε παιδί που γεννήθηκε το 2023 και το 2024».

«Να σταματήσει η κοροϊδία»

«Οι δήθεν νέες πρόνοιες για τις οικογένειες εξαντλούνται στην ανακύκλωση μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ισχύουν, αλλά, όπως έχει διαπιστωθεί, δεν λύνουν το πρόβλημα της δυσβάσταχτης καθημερινότητας, πόσο μάλλον αυτό του δημογραφικού», υπογραμμίζουν.

Και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει την «κοροϊδία. Έστω για το ζήτημα του δημογραφικού, το οποίο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της χώρας».

«Σταγόνα στον ωκεανό» της ακρίβειας

Οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης, που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, δεν καλύπτουν ούτε για δύο μήνες το βρεφικό γάλα, λόγω της ακρίβειας που «καλπάζει» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Νοέμβριο, το βρεφικό γάλα, μια δαπάνη απολύτως ανελαστική για γονείς με μωρά, πωλούνταν στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάλογα με την εταιρεία.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της συγκριτικής μελέτης που διενήργησε το τμήμα Χαρτογράφησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας, δηλαδή 0-6 μηνών και 6-12 μηνών, το οποίο μάλιστα αποτελεί τη μοναδική τροφή (και πηγή λήψης νερού) για το βρέφος έως τους 4 πρώτους μήνες της ζωής του και βασική τροφή του από 5 έως 8 μηνών, πωλείται στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα απ’ ό,τι στην Σουηδία!

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024