Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με γρίπη ο Μητσοτάκης - Πιθανή αναβολή του αυριανού Υπουργικού

Με γρίπη ο Μητσοτάκης – Πιθανή αναβολή του αυριανού Υπουργικού

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε ότι ενδέχεται το υπουργικό που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη να αναβληθεί

Με πυρετό λόγω γρίπης Α H1N1 επέστρεψε από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο αναβολής του Υπουργικού Συμβουλίου της Τρίτης στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να εγκριθεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Ακόμη, στον αέρα είναι και η μετάβαση του πρωθυπουργού σε Νέα Υόρκη και Σικαγο, προκειμένου να συμμετάσχει στο επενδυτικο συνέδριο της JP Morgan και σε εκδήλωση των ομογενών, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Τσιόδρας

Για τις εξελίξεις ως προς την υγεία του πρωθυπουργού προχώρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας. Όπως είπε ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε με Η1Ν1 και έχει υψηλό πυρετό, αν και είναι εμβολιασμένος κατά της γρίπης.

Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Τσιόδρας, «δεν ξέρω αν η κατάσταση της υγείας του θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για αύριο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών». «Αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο, παραμεθαύριο», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Στο θέμα αναφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από το Νταβός διεγνώσθη θετικός στην γρίπη Α Η1Ν1. Η επίσκεψή του στις ΗΠΑ καθίσταται αμφίβολη έως απίθανη να γίνει», είπε ο κ. Μαρινάκης, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης σε όσες εκδηλώσεις μπορεί».

Τι θα γίνει με το υπουργικό

Από ότι φαίνεται, προς ολιγοήμερη αναβολή οδεύει και το υπουργικό συμβούλιο. «Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για αύριο, αλλά αν δεν καταστεί εφικτό θα αναβληθεί. Θα επαναξιολογείται με βάση την πορεία της γρίπης.»

Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι παρών, τότε το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να αναβληθεί για λίγες ημέρες, αλλά, όχι επ΄ αόριστον.

Στο τραπέζι του υπουργικού το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος. Πρόσθεσε ότι έχει πει ανοιχτά ότι επειδή είναι σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες δεν έχει επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα του.

Όπως είπε «το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Πρόσθεσε δε « Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου».

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024