Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίδοση Οφφικίου του Άρχοντος Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Λάζαρο Κυρίζογλου

Επίδοση Οφφικίου του Άρχοντος Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Λάζαρο Κυρίζογλου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, χειροθετήθηκε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Το Οφφίκιο του Άρχοντος Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας απονεμήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχο Αμπελοκήπων –  Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Σε μία συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής ο κ. Κυρίζογλου χειροθετήθηκε σε Άρχοντα Οφφικιάλιο Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβα παρουσία Ιεραρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου μας και πλήθος πιστών.

Τα οφφίκια αποτελούν εκκλησιαστικό τιμητικό τίτλο, που απονέμεται σε κληρικούς ή σε λαϊκούς ένεκα της συνολικής και μακροχρόνιας προσφοράς τους μέσα στην Εκκλησία.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Τι είπε ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, δήλωσε μεταξύ άλλων για την μεγάλη αυτή τιμητική διάκριση:

«Σεβασμιώτατε

Με συγκίνηση ευγνωμονώ την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την εύνοιά Του προς το πρόσωπό μου και την απόφασή Του να με «στρατολογήσει» στο «Σώμα των επιλέκτων και ετοίμων ανά πάσα στιγμή για εξαιρετική και θυσιαστική προσφορά προς την Μητέρα Εκκλησία» Αρχόντων Οφφικιαλίων αυτής. Με ξεχωριστή χαρά συνεορτάζω με τα 32 έτη της Πατριαρχείας του και τα 50 χρόνια της αρχιερωσύνης Του, και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι γερός και για πολλά ακόμη χρόνια να συνεχίσει την Πατριαρχική διακονία Του στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και την Πρωτεύθυνη Πρωθιεραρχική αποστολή Του στον Ορθόδοξο κόσμο με τη χαρισματική προσωπικότητά Του.

Μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο και πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικοπρονοιακό έργο κανείς δεν μένει ασυγκίνητος.  Έτσι κι εμείς ως δήμος σταθήκαμε και στεκόμαστε συνειδητά δίπλα στον Μακαριστό Μητροπολίτη Διονύσιο και δίπλα Σας, αναγνωρίζοντας κι επιστηρίζοντας το έργο Σας.

Εσείς Σεβασμιώτατε μας φέρατε σε επαφή και με την εν Κωνσταντινουπόλει Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία. Μας δείξατε την οδό του σεβασμού, της τιμής, της αγάπης προς τον Οικουμενικό Θρόνο και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Σ’ ότι με αφορά θα συνεχίσω να στηρίζω με κάθε τρόπο τις ενορίες και την Μητρόπολή μας και την Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία.

Σας ευχαριστώ για την εισήγησή Σας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κκ Βαρθολομαίο και την από μέρους του προχείριση της ελαχιστότητάς μου σε Άρχοντα Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024