Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Θα λειτουργήσουμε με ισονομία απέναντι στα καταστήματα εστίασης»

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Θα λειτουργήσουμε με ισονομία απέναντι στα καταστήματα εστίασης»

Ο Στέλιος Αγγελούδης θέλει να «επαναδιαπραγματευτεί» με τους επιχειρηματίες της πόλης τον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Η πρώτη του απόφαση, η επιστροφή στην διάταξη τραπεζοκαθισμάτων προ covid-19.

Με ανάρτηση του, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, φάνηκε αποφασισμένος να «επαναδιαπραγματευτεί» τον δημόσιο χώρο που καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις.

Στο τίτλο της ανάρτησης του αναφέρει: «Δεν θα γίνει αποδεκτή η καταστρατήγηση του δημόσιου χώρου – Θα λειτουργήσουμε με ισονομία απέναντι στα καταστήματα εστίασης».

Ο Στέλιος Αγγελούδης προσθέτει: «Βασικός άξονας του προγράμματός μας ήταν ο ανασχεδιασμός του δημόσιου χώρου, ώστε να γίνει πιο φιλικός, πιο ασφαλής, από την πλευρά του ηλικιωμένου, του πεζού, του ανθρώπου με μειωμένη κινητικότητα, του τυφλού, του ποδηλάτη.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκα με εκπροσώπους φορέων της πόλης για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με βασικό θέμα συζήτησης την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων».

Στην προ covid -19 ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Ο Στέλιος Αγγελούδης μάλιστα δηλώνει στην ανάρτηση του ότι επιστρέφει η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην προ covid – 19 διάταξη: «Ενημέρωσα τους εκπροσώπους των φορέων ότι θα ειδοποιηθούν άμεσα όλοι οι καταστηματάρχες, πως εντός δεκαπέντε ημερών οφείλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ-Covid-19 περιόδου στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όπως προβλέπεται από το ισχύον πλαίσιο. Σε περίπτωση μη συνετισμού, θα εφαρμοστούν άμεσα όλες οι τυπικές διαδικασίες ελέγχου και η επιβολή των ανάλογων προστίμων.

Θα είμαστε αρωγοί στις επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί από κάποιους -ευτυχώς λίγους- το πλιάτσικο του δημόσιου χώρου» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024