Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψάχνεις εκτυπωτή; Να τι πρέπει να προσέξεις

Ψάχνεις εκτυπωτή; Να τι πρέπει να προσέξεις

Οι εκτυπωτές μπορούν να κάνουν περισσότερα από απλή εκτύπωση

Δεν έχει σημασία πόσο καλά διαβάζεται το έγγραφό σας, πόσο πολύχρωμα και ευκρινή είναι τα γραφικά σας ή πόσο λεπτομερείς είναι οι εικόνες σας – αν ο εκτυπωτής σας δεν μπορεί να αναπαράγει με συνέπεια τη δουλειά σας όπως την θέλετε.

Με εκατοντάδες επιλογές στην αγορά σήμερα, η επιλογή του σωστού εκτυπωτή δεν είναι απλή. Στο τέλος της ημέρας, όλοι οι εκτυπωτές εκτελούν τις ίδιες βασικές εργασίες.

Ωστόσο οι εκτυπωτές μπορούν να κάνουν περισσότερα από απλή εκτύπωση. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, υπάρχει ένας εκτυπωτής που μπορεί να διεκπεραιώσει τη δουλειά που θέλετε.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε κατά την αγορά εκτυπωτή;

Κόστος εκτυπωτή

Το πρώτο και πιο προφανές ζήτημα είναι το κόστος, το οποίο μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του εκτυπωτή που επιλέγετε.

Οι εκτυπωτές inkjet είναι μια δημοφιλής επιλογή για οικιακή και μικρή επαγγελματική χρήση. Τα δοχεία μελάνης χρειάζονται συχνή αντικατάσταση, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το κόστος λειτουργίας τους.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι φθηνότεροι εκτυπωτές inkjet να έχουν μερικά από τα πιο ακριβά μελάνια. Από την άλλη οι εκτυπωτές λέιζερ, οι οποίοι χρησιμοποιούν γραφίτη και μπορούν να χειριστούν μεγαλύτερους όγκους εκτύπωσης, τείνουν να είναι πιο ακριβοί αλλά οικονομικά αποδοτικοί καθώς χρειάζονται λιγότερες αντικαταστάσεις κασετών που απαιτούνται κατά τη διάρκεια ζωής τους.

Αναλώσιμα εκτυπωτή

Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε εκτυπωτή, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το κόστος που σχετίζεται με τα δοχεία μελάνης ή τόνερ και τις απαιτήσεις συντήρησης. Επιπλέον, η κατανόηση των διαφορετικών διαθέσιμων επιλογών αναλώσιμων μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Για εκτυπωτές inkjet, οι πιο συνηθισμένες διαμορφώσεις μελανιού είναι:

-Κασέτες δύο μελανιών: μια κασέτα μαύρου χρώματος και μια κασέτα χρώματος όλα σε ένα
-Κασέτες τεσσάρων μελανιών: ένα μαύρο δοχείο και τρία ξεχωριστά δοχεία για κυανό, ματζέντα και κίτρινο (το χρωματικό μοντέλο CMYK)
-Μελανοδοχεία: μεγάλα, επαναγεμιζόμενα που χρησιμοποιούνται στη θέση των φυσιγγίων

Για εκτυπωτές λέιζερ, οι επιλογές κασέτας γραφίτη περιλαμβάνουν:

-Κασέτες γραφίτη OEM (Original Equipment Manufacturer): Αυτά τα δοχεία που παράγονται από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή εξασφαλίζουν βέλτιστη συμβατότητα και απόδοση. Αν και πιο ακριβά, προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα επιλογής.
-Συμβατές κασέτες τόνερ: Κατασκευάζονται από τρίτες εταιρείες, αυτές οι κασέτες έχουν σχεδιαστεί για να είναι συμβατές με συγκεκριμένα μοντέλα εκτυπωτών. Παρέχουν μια πιο οικονομική εναλλακτική επιλογή διατηρώντας παράλληλα καλή ποιότητα εκτύπωσης.

Εάν εκτυπώνετε πολλά έγγραφα κειμένου με λίγα χρώματα, μπορεί να αρκεί ένας εκτυπωτής δύο δοχείων. Τα άτομα που χρειάζονται έγχρωμες εκτυπώσεις επαγγελματικής ποιότητας θα πρέπει να επιλέξουν έναν εκτυπωτή λέιζερ και οι τακτικοί χρήστες μπορούν να αποφασίσουν μεταξύ εκτυπωτών CMYK και εκτυπωτών μελανιού.

Ποιότητα εκτύπωσης

Η ποιότητα εκτύπωσης επηρεάζεται από τη σχεδίαση της κεφαλής εκτύπωσης, το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή και την ποιότητα του μελανιού. Ωστόσο, το DPI του εκτυπωτή (κουκκίδες ανά ίντσα) είναι η κύρια προδιαγραφή που πρέπει να προσέξετε. Το DPI αναφέρεται στον αριθμό των κουκκίδων ή των σωματιδίων τόνερ που ένας εκτυπωτής μπορεί να τοποθετήσει με ακρίβεια σε μια τετραγωνική ίντσα χαρτιού, υποδεικνύοντας το επίπεδο λεπτομέρειας και ευκρίνειας στην εκτυπωμένη έξοδο.

Τόσο οι εκτυπωτές inkjet όσο και οι εκτυπωτές laser προσφέρουν μια σειρά επιλογών DPI. Για εκτυπωτές inkjet, το εύρος DPI κυμαίνεται συνήθως από 600 x 600 DPI έως 4.800 x 4.800 DPI ή ακόμα υψηλότερα. Οι υψηλότερες τιμές DPI έχουν γενικά ως αποτέλεσμα πιο ευκρινείς και πιο λεπτομερείς εκτυπώσεις, ειδικά για γραφικά, φωτογραφίες ή λεπτό κείμενο. Ομοίως, οι εκτυπωτές λέιζερ παρέχουν επίσης επιλογές DPI που καθορίζουν την ανάλυση των εκτυπωμένων εγγράφων. Οι εκτυπωτές λέιζερ συνήθως προσφέρουν αναλύσεις όπως 600 x 600 DPI, 1200 x 1200 DPI ή υψηλότερες.

Tαχύτητα εκτύπωσης

Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι σημαντική όταν επιλέγετε έναν εκτυπωτή, ειδικά εάν εκτυπώνετε συχνά έγγραφα με πολλές σελίδες.

Οι εκτυπωτές λέιζερ προσφέρουν γενικά μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης, με βαθμολογίες PPM που κυμαίνονται από 20 PPM έως 50 PPM ή υψηλότερες, ανάλογα με το μοντέλο και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Εν τω μεταξύ, ανάλογα με το μοντέλο, οι βαθμολογίες PPM εκτυπωτών inkjet κυμαίνονται συνήθως από 5 PPM έως 25 PPM ή υψηλότερες.

Μέγεθος χαρτιού και δίσκος

Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής υποστηρίζει τα μεγέθη χαρτιού που χρησιμοποιείτε συνήθως, είτε τυπικό χαρτί, χαρτί νομικού μεγέθους ή μη συμβατικά μεγέθη, όπως φάκελοι ή φωτογραφικό χαρτί. Επιπλέον, αξιολογήστε την χωρητικότητα χαρτιού του εκτυπωτή για να προσδιορίσετε εάν μπορεί να χειριστεί τον αναμενόμενο όγκο εκτύπωσης χωρίς συχνή μη αυτόματη τοποθέτηση χαρτιού.

Εάν εργάζεστε συχνά με έγγραφα νομικού μεγέθους, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής μπορεί να χωρέσει αυτό το μέγεθος χαρτιού, όπως δεν κάνουν όλοι οι εκτυπωτές. Ορισμένοι εκτυπωτές ενδέχεται να διαθέτουν ξεχωριστούς δίσκους τροφοδοσίας σαρωτή για τη σάρωση μεγαλύτερων εγγράφων ή τη σάρωση πολλών χαρτιών σε ένα μόνο αρχείο PDF, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για συγκεκριμένες ανάγκες.

Επιλογές συνδεσιμότητας

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε έναν νέο εκτυπωτή είναι η συνδεσιμότητα του. Για να καθορίσετε ποιες συνδέσεις χρειάζεστε, κάντε δύο ερωτήσεις:

Από πού θα εκτυπώσετε; Από ποιες συσκευές θα εκτυπώσετε;
Όλοι οι εκτυπωτές της αγοράς προσφέρουν ενσύρματη συνδεσιμότητα. Μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή σας μέσω θύρας USB.

Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα προσφέρουν επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi και συνδεσιμότητα Bluetooth. Θα βρείτε επίσης μηχανήματα που υποστηρίζουν Apple AirPrint. Το Bluetooth είναι εξαιρετικό για εκτύπωση από τοπικές κινητές συσκευές, ενώ η υποστήριξη Wi-Fi και cloud σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε έγγραφα από απόσταση όταν λείπετε από το σπίτι.

Ο εκτυπωτής HP Deskjet 2710e All-in-One Έγχρωμο Πολυμηχάνημα Inkjet με WiFi & Mobile Print Λευκό διαθέτει ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, γεγονός που τον καθιστά πολύ βολικό για τη χρήση από πολλούς χρήστες στο ίδιο σπίτι ή γραφείο.

Συνδεθείτε εύκολα από το smartphone ή το tablet σας με Bluetooth και ξεκινήστε άμεσα την εκτύπωση. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης λειτουργίας σας επιτρέπουν να εξασφαλίζετε εύκολη πρόσβαση, εκτύπωση και κοινή χρήση των πόρων σε δίκτυο.

Πολυμηχάνημα

Οι εκτυπωτές μπορούν να κάνουν περισσότερα από απλή εκτύπωση. Οι καλύτεροι εκτυπωτές all-in-one για σπίτια και μικρά γραφεία μπορούν επίσης να αντιγράψουν, να σαρώσουν, ακόμη και να στείλουν φαξ.

Τα πολυμηχανήματα  και συγκεκριμένα οι εκτυπωτές all-in-one θεωρούνται πιο ακριβοί αλλά πολλοί πιστεύουν ότι οι επιπλέον δυνατότητες αξίζουν το πρόσθετο κόστος. Παράλληλα διαθέτουν και ειδικές λειτουργίες εκτύπωσης φωτογραφιών και εφαρμογές ιστού, όπως για παράδειγμα το πολυμηχάνημα Inkjet Epson L3250 Έγχρωμο.
Θα απολαύστε ασύρματη εκτύπωση χωρίς ταλαιπωρία: Χάρη στην εξαιρετικά υψηλή χωρητικότητα τους, τα δοχεία μελανιών επιτρέπουν την εύκολη αναπλήρωση, ενώ τα φιαλίδια διαθέτουν σχεδιασμό κλειδώματος, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί μόνο το σωστό χρώμα.

Περιλαμβάνει στη συσκευασία μελάνι που καλύπτει τις ανάγκες σας, για έως 3 έτη. Εκτυπώστε έως 8.100 ασπρόμαυρες και 6.500 έγχρωμες σελίδες με το συμπεριλαμβανόμενο μελάνι, ενώ το σετ αντικατάστασης φιαλιδίων μελανιών αντιστοιχεί σε έως 66 φύσιγγες μελανιών.

Οποιο εκτυπωτή και αν θέλετε θα τον βρείτε στο SHOPFLIX.gr με όλα τα αναλώσιμα και τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Θα τους βρείτε σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, ενώ θα τον παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενή σας παραγγελία.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024