Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα κωδικοποίηση ασθενειών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Νέα κωδικοποίηση ασθενειών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Νέα έκδοση του καταλόγου κωδικοποίησης νόσων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας IDC-10 από την ΗΔΙΚΑ

Σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου τέθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ο νέος κατάλογος IDC-10, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΗΔΙΚΑ, ο νέος Συστηματικός Κατάλογος Κωδικών της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας ICD-10, που ονομάστηκε «Ελληνική Τροποποίηση ICD – 10, ICD – 10 – GrM (Greek Modification), έκδοση 2017, εκδοχή (version) 2», περιλαμβάνει την κωδικοποίηση ασθενειών, συμπτωμάτων και αιτίων και συντάσσεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Οι κλινικοί όροι που κωδικοποιούνται με το ICD αποτελούν τη βάση για την καταγραφή ασθενειών και την τήρηση στατιστικών σχετικά με τις ασθένειες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.

Τα στατιστικά δεδομένα που βασίζονται στην κωδικοποίηση του καταλόγου IDC – 10 υποστηρίζουν τον προγραμματισμό των υπηρεσιών υγείας, τη διαχείριση της ποιότητας και ασφάλειας, καθώς και τις έρευνες μεγάλης κλίμακας.

Ο νέος Συστηματικός Κατάλογος έχει ήδη ενσωματωθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και είναι διαθέσιμος στους γιατρούς για την καταχώρηση των διαγνώσεων των ασθενών.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρειάστηκε μια διετία για να ολοκληρωθεί και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του συστήματος υγείας, με στόχο τη χρήση ενιαίου τρόπου συνταγογράφησης των ασθενειών από το ιατρικό σώμα, ανεξάρτητα αν παρακολουθεί ασθενείς σε ιδιωτικά ή δημόσια ιατρεία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή σε δομές νοσοκομειακής περίθαλψης.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024