Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια δίδυμη έκανε μπότοξ συστηματικά και η άλλη όχι - Πώς είναι σήμερα μετά από 13 χρόνια

Μια δίδυμη έκανε μπότοξ συστηματικά και η άλλη όχι – Πώς είναι σήμερα μετά από 13 χρόνια

Η δίδυμη στα δεξιά έκανε τη θεραπεία 2 ή 3 φορές το χρόνο στο μέτωπο επί 13 χρόνια και στα πόδια της χήνας δύο φορές.

Μπορεί να μοιάζουν με εντυπωσιακές φωτογραφίες πριν και μετά το μπότοξ του ίδιου ατόμου, αλλά στην πραγματικότητα είναι δίδυμες γυναίκες.

Το μπότοξ είναι προφανώς εξαιρετικά αποτελεσματικό στις στατικές γραμμές επειδή χαλαρώνει τους μύες που τις προκαλούν

Πρόκειται για μελέτη που έγινε πάνω σε δίδυμες αδελφές. Επί 13 χρόνια, η μία έκανε τακτικά χρήση μπότοξ και η άλλη έλαβε ελάχιστη θεραπεία. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μπότοξ είναι εξαιρετικά δραστικό στην πρόληψη του σχηματισμού στατικών γραμμών και ρυτίδων.

Photo: rmclinic.co.uk

Tο μπότοξ έχει μακροπρόθεσμη επίδραση

Η δίδυμη στα δεξιά έκανε τη θεραπεία 2 ή 3 φορές το χρόνο στο μέτωπο επί 13 χρόνια και στα πόδια της χήνας δύο φορές. Η δίδυμη αδελφή στα αριστερά το έκανε μόνο δύο φορές μέσα σε αυτά τα χρόνια, στο μέτωπο.

Η δίδυμη αδελφή στα αριστερά έχει σαφώς εμφανείς στατικές γραμμές, τις γραμμές που εμφανίζονται όταν το πρόσωπό σας είναι σε ηρεμία. Η δίδυμη αδελφή στα δεξιά έχει πολύ πιο λείο δέρμα.

Οι γραμμές στο πρόσωπό σας μπορεί να είναι δύο ειδών. Οι ενεργές γραμμές σχηματίζονται καθώς κουνάτε τους μύες του προσώπου σας και εξαφανίζονται όταν το πρόσωπό σας είναι σε ηρεμία. Με την επανειλημμένη χρήση των ίδιων μυών για τη διαμόρφωση της ίδιας έκφρασης επί σειρά ετών, οι ενεργές γραμμές μεταμορφώνονται σε στατικές γραμμές.

Οι αποτυπωμένες γραμμές του μετώπου δεν ήταν εμφανείς στη δίδυμη αδελφή που υποβλήθηκε σε τακτική θεραπεία, αλλά ήταν εμφανείς στη δίδυμη αδελφή που υποβλήθηκε σε ελάχιστη θεραπεία

Η παρακάτω εικόνα είναι ίσως η πιο σημαντική γιατί αποκαλύπτει κάτι απροσδόκητο σχετικά με την επίδραση του μπότοξ στις ενεργές γραμμές.

Το μπότοξ είναι προφανώς εξαιρετικά αποτελεσματικό στις ενεργές γραμμές επειδή χαλαρώνει τους μύες που τις προκαλούν. Όμως, όταν γνωρίζετε ότι η δίδυμη αδελφή στα δεξιά έκανε την τελευταία της θεραπεία 4 μήνες πριν από τη λήψη αυτής της εικόνας, καθίσταται σαφές ότι το μπότοξ έχει πιο μακροπρόθεσμη επίδραση στο σχηματισμό των ενεργών γραμμών. Το μπότοξ θα έπρεπε να έχει εξαντληθεί σε αυτό το σημείο, αλλά οι ενεργές γραμμές της εξακολουθούν να είναι σημαντικά λιγότερο εμφανείς από αυτές της δίδυμης αδελφής της.

Photo: rmclinic.co.uk

Ακολουθεί περίληψη της έκθεσης που συντάχθηκε από την Ιατρική Σχολή του UCLA, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Μακροπρόθεσμες επιδράσεις της αλλαντικής τοξίνης τύπου Α («μπότοξ») στις γραμμές του προσώπου: σύγκριση σε πανομοιότυπους διδύμους.

ΣΚΟΠΟΣ

Η αξιολόγηση της παρουσίας αποτυπωμένων γραμμών του προσώπου σε πανομοιότυπες δίδυμες αδελφές, εκ των οποίων η μία είχε λάβει θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (μπότοξ) στην περιοχή του μετώπου τακτικά επί 13 χρόνια και η άλλη όχι. Συγκρίθηκαν επίσης τα πόδια της χήνας.

ΜΕΘΟΔΟΙ

Η μία δίδυμη έλαβε θεραπεία μπότοξ στην περιοχή του μετώπου (περίπου 2 έως 3 φορές κάθε χρόνο τα τελευταία 13 χρόνια) και στα πόδια της χήνας (δύο φορές τα τελευταία 2 χρόνια). Η δίδυμη αδελφή της έκανε μόνο δύο φορές μπότοξ (στην περιοχή του μετώπου και της φαβορίτας, πριν από 3 και 7 χρόνια).

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ

Οι αποτυπωμένες γραμμές του μετώπου δεν ήταν εμφανείς στη δίδυμη αδελφή που υποβλήθηκε σε τακτική θεραπεία, αλλά ήταν εμφανείς στη δίδυμη αδελφή που υποβλήθηκε σε ελάχιστη θεραπεία. Τα πόδια της χήνας ήταν λιγότερο εμφανή όταν χαμογελούσε εκείνη που είχε υποβληθεί σε τακτική θεραπεία (ακόμη και 7 μήνες μετά τη θεραπεία) από ό,τι όταν χαμογελούσε η δίδυμη που είχε υποβληθεί σε ελάχιστη θεραπεία. Οι μη επεξεργασμένες περιοχές του προσώπου (π.χ. ρινοπαρειακές πτυχές) παρουσίασαν παρόμοια γήρανση και στις δύο δίδυμες. Καμία από τις δύο δίδυμες δεν παρουσίασε ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η μακροχρόνια θεραπεία με μπότοξ μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη αποτυπωμένων γραμμών του προσώπου που είναι ορατές σε κατάσταση ηρεμίας. Η θεραπεία με μπότοξ μπορεί επίσης να μειώσει τα πόδια της χήνας. Η θεραπεία είναι ικανοποιητικά αποδεκτή, χωρίς να αναφερθούν ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια 13 ετών τακτικής θεραπείας σε αυτή τη μελέτη.

Πηγή: rmclinic.co.uk

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024