Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας - Έως και τα 9 μποφόρ οι άνεμοι

Απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας – Έως και τα 9 μποφόρ οι άνεμοι

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων σε θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι συνδέσεις Αγ. Μαρίνα – Στύρα, Βόλος – Σποράδες, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πρωινό δρομολόγιο θα εκτελεστεί μόνο στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Μετά το πρωί τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά της Ηπείρου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στην Ανατολική Κρήτη και στα Νότια Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα Δωδεκάνησα και στην Ανατολική Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα ελαττωθούν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -3 έως 9, στη Θεσσαλία από -1 έως 7, στην Ήπειρο από -1 έως 10, στη Στερεά από 1 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 13, στις Κυκλάδες από 8 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Μόνο στην περιοχή των Νοτίων Δωδεκανήσων οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και χιόνι ή χιονόνερο στις περιοχές χαμηλού υψομέτρου, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Από το πρωί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα δυτικά 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024