Βόρεια Κορέα: Δοκίμασε το υπό ανάπτυξη υποβρύχιο πυρηνικό οπλικό σύστημα Haeil-5-23
Η Βόρεια Κορέα θεωρεί «σοβαρή απειλή για την ασφάλειά» της τα κοινά ναυτικά γυμνάσια ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, και σε αντίποινα δοκίμασε το υποβρύχιο πυρηνικό σύστημά της Haeil-5-23.
Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε δοκιμή «υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματος» (φωτογραφίες, επάνω και κάτω, από το X) σε αντίποινα για τα κοινά ναυτικά γυμνάσια των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Σημαντική δοκιμή του υπό ανάπτυξη υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματος Haeil-5-23»
North Korean State Media is claiming that the Country’s Military has conducted a Test of the “Haeil-5-23” Underwater-Nuclear Weapons System in the Sea of Japan, as a Response to a recent Trilateral-Naval Exercise between the United States, Japan, and South Korea which included… pic.twitter.com/itZjnu2aZR
Τα γυμνάσια στα οποία προχώρησαν η Ουάσιγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο αποτελούν «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια» της Βόρειας Κορέας, τόνισε το βορειοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.
Σε αντίδραση, η Πιονγιάνγκ «διεξήγαγε σημαντική δοκιμή του υπό ανάπτυξη υποβρύχιου πυρηνικού οπλικού συστήματός της ‘Haeil-5-23’ στην ανατολική θάλασσα της Κορέας», πρόσθεσε το υπουργείο Αμυνας, κατά το κρατικό πρακτορείο KCNA.
Τι γνωρίζουμε για τα Haeil
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το υποβρύχιο drone της σειράς Haeil λειτουργεί παρόμοια με τορπίλη που φέρει πυρηνικό οπλισμό.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι από το 2021 η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 50 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις με το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όπλο της.
Το 2022, τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα Haeil επέδειξαν πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες.
Οι ειδικοί τα συνέκριναν με τη ρωσική τορπίλη Poseidon. Γνωστό και ως Status-6 στη Ρωσία, αυτό το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα μπορεί να φέρει πυρηνικό και συμβατικό εξοπλισμό (περισσότερα εδώ).
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας