Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άλεκ Μπάλντουιν ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει και πάλι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για το θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Οι προηγούμενες κατηγορίες εναντίον του βραβευμένου με βραβείο Emmy ηθοποιού αποσύρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ποινικής δίκης.  Αλλά οι τοπικοί εισαγγελείς έχουν έκτοτε διενεργήσει περαιτέρω ιατροδικαστικές εξετάσεις του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς.

«Αν και ο Άλεκ Μπάλντουιν αρνείται επανειλημμένα ότι τράβηξε τη σκανδάλη, δεδομένων των δοκιμών, των ευρημάτων και των παρατηρήσεων που αναφέρονται εδώ, η σκανδάλη έπρεπε να τραβηχτεί ή να πατηθεί επαρκώς για να απελευθερωθεί η πλήρως οπλισμένη ή ανασυρμένη σφύρα του περίστροφου των αποδεικτικών στοιχείων»

Οι δικηγόροι του κ. Μπάλντουιν δήλωσαν στο BBC: «Ανυπομονούμε για τη μέρα της δίκης».

Το τράβηγμα της σκανδάλης

Ο κ. Μπάλντουιν, 65 ετών, εξασκούνταν στην πυροδότηση με ένα 45άρι πιστόλι Colt πριν από τα γυρίσματα μιας σκηνής για το Rust, μια επερχόμενη ταινία γουέστερν που γυρίστηκε κοντά στη Σάντα Φε, τον Οκτώβριο του 2021. Όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε, χτυπώντας θανάσιμα την 42χρονη κινηματογραφίστρια Χάλινα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη και ότι απλώς τράβηξε «πίσω» τη σκανδάλη του πιστολιού.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο της κας Χάτσινς επειδή δεν γνώριζε ότι το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες και επειδή δεν έπρεπε να υπάρχουν αληθινά πυρομαχικά στο πλατό.

Όμως οι ειδικοί εισαγγελείς στο Νέο Μεξικό δήλωσαν τον Οκτώβριο ότι πρόσθετα γεγονότα ήρθαν στο φως αφού ανέθεσαν σε ιατροδικαστές να ανασυνθέσουν το όπλο, το οποίο είχε σπάσει κατά τη διάρκεια των δοκιμών του FBI.

Είπαν ότι με τον τρόπο αυτό αποκαλύφθηκε ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα μόνο αν είχε πατηθεί η σκανδάλη.

«Αν και ο Άλεκ Μπάλντουιν αρνείται επανειλημμένα ότι τράβηξε τη σκανδάλη, δεδομένων των δοκιμών, των ευρημάτων και των παρατηρήσεων που αναφέρονται εδώ, η σκανδάλη έπρεπε να τραβηχτεί ή να πατηθεί επαρκώς για να απελευθερωθεί η πλήρως οπλισμένη ή ανασυρμένη σφύρα του περίστροφου των αποδεικτικών στοιχείων», κατέληξε η αναφορά τους.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ενώπιον 12μελούς σώματος ενόρκων που ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ το κατηγορητήριο εκδόθηκε την Παρασκευή. Σε περίπτωση καταδίκης, ο κ. Μπάλντουιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

*Με πληροφορίες από ΒΒC

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024