Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αταμάν – Ομπράντοβιτς: Οι κούπες είναι αμέτρητες. Αλλά υπάρχουν και κόντρες…

Αταμάν – Ομπράντοβιτς: Οι κούπες είναι αμέτρητες. Αλλά υπάρχουν και κόντρες…

Ποιες είναι οι σχέσεις των δύο; Μάλλον περνούν περίοδο νηνεμίας και μένει να φανεί ποιος θα χειροκροτηθεί περισσότερο το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρούσι.

Τόσο ίδιοι. Μα ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικοί. Θέλουν αμφότεροι να διεκδικούν την κορυφή όπου κι αν τους καλεί το (μπασκετικό) καθήκον. Ισως η αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο και για τους δύο όταν νιώθουν κοντά σε μια κούπα. Και αυτό είναι το κυριότερο σημείο που ταυτίζονται. Ενας τελικός μπροστά τους; Η μεγαλύτερη πρόκληση. Γιατί θέλουν να γεμίσουν την τροπαιοθήκη τους με όσα περισσότερα κύπελλα είναι αυτό εφικτό.

Ο Ομπράντοβιτς ήρθε ξανά στα μέρη μας και θα δει ξανά το βράδυ της Παρασκευής το ΟΑΚΑ γεμάτο. Όπως τότε…Όπως όταν κατακτούσε τίτλους με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για τους θαυμαστές του είναι «ο άρχοντας των δακτυλιδιών» και σαν κι αυτόν κανένας. Λες και σαγηνεύει τα τρόπαια και καταλήγουν στην αγκαλιά του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Εννιά Ευρωλίγκες μετρά ο Ζοτς. Μία με την Παρτιζάν, μία με τη Μπανταλόνα, μία με τη Ρεάλ, πέντε με τον αποψινό του αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και μία με τη Φενέρ.

Δύο Σαπόρτα έχει πάρει, με Ρεάλ και Μπενετόν Τρεβίζο. Πρωταθλήματα; Βαριέται κάποιος να τα μετρά αλλά ας είναι. Ένα με την Παρτιζάν, 11 με τον ΠΑΟ και τέσσερα με τη Φενέρ, εκεί όπου έμεινε από το 2013 έως το 2020. Σύνολο 16 – δεν τα λες και λίγα όλα αυτά. Αν θέλεις να ανιχνεύσεις τον χαρακτήρα του Ομπράνοβιτς , δεν μπορεί να μη σταθείς στις εκρήξεις του από τον πάγκο, στο πώς φωνάζει στους παίκτες του, τον τρόπο με τον οποίο τα δίνει όλα στους αγώνες. Στον αντίποδα και αν δούμε τι ισχύει έξω από το παρκέ, μοιάζει κομματάκι παραπάνω ήρεμος και ένας δάσκαλος του μπάσκετ. Εμαθε πολλά σε πολλούς και σίγουρα ακόμη και δημοσιογράφοι έγιναν καλύτεροι ακούγοντάς τον ή αντιλαμβανόμενοι το μπάσκετ που δίδαξε.

Και ο Αταμάν; Δύο οι Ευρωλίγκες του με τη Εφές και θα υποστήριζε κάποιος πως τα τελευταία χρόνια έκανε το ξεπέταγμά του ο συγκεκριμένος κόουτς. Τώρα , ευρισκόμενος στον πάγκο του ΠΑΟ, θέλει να ανέβει παραπάνω στη συνείδηση των φίλων του Παναθηναϊκού και μολονότι δεν το ομολογεί δημόσια, επιδιώκει να φτάσει σε δημοφιλία τον Σέρβο. Ένα Σαπόρτα πήρε με τη Σιένα και τέσσερα πρωταθλήματα με την Εφές, είτε ως Εφές Πίλσεν το 2009 είτε με την ονομασία Εφές Αναντολού αργότερα (2019, 2021, 2023). Στην Εφές παρέμεινε από το ’17 έως το ’23, άρα συμπεραίνουμε ότι συνυπήρχε στην τουρκική Λίγκα και ήταν «απέναντι» στον Ομπράντοβιτς για αρκετά χρόνια. Περισσότερο ψύχραιμος στον πάγκο, αρέσκεται να παρακολουθεί τους παίκτες του, να βλέπει αν ακολουθούν τις εντολές του ή να παίρνουν πρωτοβουλίες γιατί δεν τους …καλουπώνει σε σύστημα όπως ο Ζοτς, αλλά σε δημόσιο χώρο σπανιότερα , σε σύγκριση με τον Ζέλικο, ισχύει το «βγαίνει από τα ρούχα του». Αλλά όταν κάνει δηλώσεις, δεν διστάζει να …ρίξει ευθέως βολές σε όποιον δεν έκανε όσα ζήτησε και να του κάνει δημόσια, εντελώς αυστηρή κριτική.

Ποιες είναι οι σχέσεις των δύο; Μάλλον περνούν περίοδο νηνεμίας και μένει να φανεί ποιος θα χειροκροτηθεί περισσότερο το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρούσι.

Αν και με τους συγκεκριμένους, ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Διότι πέρασαν και στιγμές απόλυτης έντασης μεταξύ τους: όπως όταν ήταν το 2014 ο Αταμάν στον πάγκο της Γαλατά και αντιμετώπισε τον Ομπράντοβιτς που ήταν τότε νιόφερτος στη Φενέρ και ο πρώτος θεώρησε πως αδικήθηκε σε μια «καυτή» σειρά αγώνων. Και λίγα χρόνια μετά, το 2018, ο Αταμάν έγινε έξαλλος όταν χωρίς καν να υπάρχει λόγος να κυνηγήσει κάποια ομάδα τη διαφορά, η Φενέρ στο τέλος θέλησε να πιάσει τους 100 πόντους, κάτι που έγινε.

Ε, εκεί ο Αταμάν έφυγε χωρίς να χαιρετήσει τον Ομπράντοβιτς και η ψυχρότητα άγγιξε θερμοκρασίες πολικές. Η συνέχεια; Προφανώς στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αν και μάλλον τα χαμόγελα θα φωτίσουν τα πρόσωπα των δύο φτασμένων προπονητών. Τους ενώνει, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024