Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, το σερί της Παρτίζαν και τα προβλήματα του Αταμάν (vids)

Η επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, το σερί της Παρτίζαν και τα προβλήματα του Αταμάν (vids)

Ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να αποθεωθεί από τον κόσμο – Τρεις σερί νίκες η Παρτίζαν κόντρα στο Τριφύλλι – Με πολλές απουσίες οι Πράσινοι.

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (21:15), για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Μια αναμέτρηση, που κρύβει πολλές παγίδες για τον Παναθηναϊκό, με τον Εργκίν Αταμάν να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Το χειρότερο που μπορούμε να πούμε είναι κάτι για πάρτι. Μετά το ματς με την Μονακό, όλη την εβδομάδα, δεν δουλέψαμε καλά. Είχαμε τραυματίες και άρρωστους, δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Το χειρότερο είναι να αντιμετωπίζουμε τα ματς σαν «πάρτι» πριν τα κερδίσουμε. Ίσως είμαστε σε καλή θέση, αλλά υπάρχουν ακόμα 13 ματς που πρέπει να νικήσουμε. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ σκληρό. Η Παρτίζαν είναι μια πειθαρχημένη ομάδα, που παλεύει σε κάθε ματς. Στο Βελιγράδι μας κέρδισαν, ενώ ήταν στο -10 στο φινάλε. Αν σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε «πάρτι», όπως σκέφτονται οι παίκτες μου όλη την εβδομάδα, θα είναι καταστροφικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Οι απουσίες του Παναθηναϊκού

Οι Πράσινοι στο αποψινό παιχνίδι θα παραταχθούν με σημαντικές απουσίες, καθώς ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει στη διάθεσή του τους Λούκα Βιλντόζα, Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, Λευτέρη Μαντζούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο, με τον Τούρκο προπονητή να βλέπει να μειώνονται δραματικά οι επιλογές του στη γραμμή των ψηλών. «Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν άρρωστος έξι μέρες. Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος να παίξει αύριο ή όχι. Επίσης, ο Ματίας Λεσόρ όλη την εβδομάδα είχε πρόβλημα στην μέση. Μόνο σήμερα προπονήθηκε κανονικά. Είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το παιχνίδι, αυτή είναι η πραγματικότητα για εμάς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εργκίν Αταμάν.

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η Παρτίζαν επικράτησε στην παράταση με 92-87 (78-78 κ.δ).

Ένα ματς στο οποίο το Τριφύλλι βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με δέκα πόντους στα μέσα της τέταρτης περιόδου, αλλά το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να επιστρέψει το ματς και να πάρει τη νίκη στην παράταση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι με 23 πόντους, ενώ ο Κέβιν Πάντερ ήταν καθοριστικός στο φινάλε, τελειώνοντας το ματς με 13 πόντους. Εξαιρετικός και ο Πι Τζέι Ντοζίερ με 16. Από την άλλη πλευρά, ο Κέντρικ Ναν μέτρησε 19 πόντους, ενώ ο Ματίας Λεσόρ σταμάτησε στους 16 με μερικά εντυπωσιακά καρφώματα.

Χωρίς Πάντερ και Αβράμοβιτς στο ΟΑΚΑ

Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί η Παρτίζαν στο αποψινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του τους Κέβιν Πάντερ και Αλέκσα Αβράμοβιτς. Ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από ίωση και υψηλό πυρετό, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε μόλις πριν από μερικές ημέρες στις προπονήσεις και είναι ανέτοιμος.

Στο 11-10 η Παρτίζαν

Η σέρβικη ομάδα ήρθε στην Ελλάδα, έχοντας ρεκόρ 11/10. Οι Σέρβοι έχουν νικήσει εκτός έδρας την Βιλερμπάν (88-62), εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα (88-86), τη Φενερμπαχτσέ (85-84), την Αλμπα (89-74), Παναθηναϊκό (92-87), Μονακό (89-85), Αρμάνι (82-69), στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις (93-85), στην Ισπανία τη Βαλένθια (72-67), στο Βελιγράδι την Βιλερμπάν (90-77), και την Μακάμπι (88-79).

Νάναλι, Καμπόκλο και ΛεΝτέι

Απόντος του Κέβιν Πάντερ, πρώτος σκόρερ της Παρτίζαν είναι ο Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος σε 21 αναμετρήσεις έχει μέσο όρο 13.1 πόντους, με 58% στα δίποντα, 45.8% στα τρίποντα και 90.4% στις βολές, όπως επίσης 3.6 ριμπάουντ, 3.0 ασίστ και 14.4 στο σύστημα αξιολόγησης.

Δεύτερος είναι ο Μπρούνο Καμπόκλο με 11.9 πόντους (73.2% στα δίποντα, 56.7% στα τρίποντα, 71.7% στις βολές, 4.4 ριμπάουντ και 13.9 στο ranking, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ζακ ΛεΝτέι, με 10.0 πόντους (50.5 δίποντα, 38.1% τρίποντα, 86.2% βολές, 4.4 ριμπάουντ και 12.6 στο ranking.

Επιστροφή Ομπράντοβιτς

Ο Σέρβος προπονητής επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν προπονητής του Τριφυλλιού για 13 σεζόν, στις οποίες οι Πράσινοι κατέκτησαν 5 φορές την Ευρωλίγκα, 11 φορές το πρωτάθλημα και 7 το Κύπελλο. Ο Ομπράνοβιτς συνυπήρξε με τον Κώστα Σλούκα για πέντε σεζόν στην Φενερμπαχτσέ (2015-2020) και μάλιστα το 2017 κατέκτησαν την Ευρωλίγκα. Από το 2016 έως το 2018 μαζί τους στην Φενερμπαχτσέ ήταν και ο Τζέιμς Νάναλι

Το σερί της Παρτίζαν

Αυτή θα είναι η 16η φορά που θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στο h2h με 8/7. Η Παρτιζάν όμως έχει κερδίσει τα τρία τελευταία. Πέρσι νίκησε στο ΟΑΚΑ με 91-89 και στο Βελιγράδι με 83-81, ενώ όπως προαναφέραμε, φέτος κέρδισε το παιχνίδι του πρώτου γύρου με 92-87.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024