Νέα Αριστερά: Στελέχη του ΠΝ αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα
Η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας για μια επικίνδυνη αποστολή
«Οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν από συνέντευξη του κ. Δένδια ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εμπλέξει τη χώρα μας στην σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού», σημειώνει η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να μην εμπλέξει την Ελλάδα σε μια επιχείρηση σε εμπόλεμη περιοχή.
Όπως αναφέρει, μάλιστα, «σήμερα, πληροφορούμαστε ότι το ένα μετά το άλλο στελέχη του Π.Ν. αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα ‘ΥΔΡΑ’, που πρόκειται να πλεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια «πράξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι».
«Καλούμε την κυβέρνηση να μην εμπλέξει την χώρα μας και τα στελέτη του Πολεμικού Ναυτικού σε μια επιχείρηση σε εμπόλεμη περιοχή, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτει η Νέα Αριστερά.
Και ζητεί από τον Νίκο Δένδια να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς σε σχέση με την συμμετοχή της Ελλάδας στην σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που ζητούν και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως σημειώνει.
Δεκαοκτώ παραιτήσεις στο Π.Ν. – Τι είπε ο Δένδιας
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος εκ νέου στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, τόνισε πως δεν μπορούμε να είμαστε η μεγαλύτερη δυναμη στο εμπορικό ναυτικό στον πλανήτη, «μία χώρα που διεκδικεί σημαίνοντα λόγο στην εξέλιξη του δικαίου της θάλασσας και, οποτεδήποτε υπάρχει κρίση, να παρακολουθούμε τους άλλους και να μην αρθρώνουμε λόγο».
Ο Νίκος Δένδιας, τις προηγούμενες ημέρες, είχε πει ότι η ελληνική φρεγάτα θα αναπτυχθεί στην περιοχή «για να προστατεύσει και τα ελληνικά συμφέροντα, όταν είμαστε απολύτως έτοιμοι επιχειρησιακά» και πως ο ρόλος της θα εξαρτηθεί από τη συνολική δύναμη και την κατανομή ρόλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μόλις έγινε γνωστή η ημερήσια αποζημίωση, σε συνδυασμό με τη χρονική διάρκεια της αποστολής (μάλλον έξι μήνες), υποβλήθηκαν 18 παραιτήσεις από το πλήρωμα της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού.
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2006 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
- Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στους άνομους δρόμους των Peaky Blinders – Πυροβολισμοί στο Μπέρμιγχαμ
- «Τρέλανε» και τους συμπαίκτες του ο Ελ Κααμπί: Το απίθανο «ψαλιδάκι» από όλες τις λήψεις (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-150x85.jpg)























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442