Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκλεβαν με νεκροφόρα υλικά από οικοδομές και τα πουλούσαν - Συνελήφθη 56χρονος

Έκλεβαν με νεκροφόρα υλικά από οικοδομές και τα πουλούσαν – Συνελήφθη 56χρονος

Τουλάχιστον πέντε οικοδομές είχαν αδειάσει οι δράστες σε διάφορές περιοχές της Αττικής

Ακόμα και μια νεκροφόρα χρησιμοποιούσε μια σπείρα που έκλεβε υλικά από οικοδομές και τα πουλούσε αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η δράση της αποκαλύφθηκε όταν πιάστηκε στα πράσα ένας 56χρονος στην περιοχή της Γλυφάδας.

Τον έπιασαν στα πράσα

Σύμφωνα με την Αστυνομία η συμμορία διέπραττε συστηματικά κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης (17/1) ο 56χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσεης να κινείται με ένα φορτηγό γεμάτο οικοδομικά στην περιοχή της Γλυφάδας. Επειδή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των υλικών οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδα προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023, ο 56χρονος μαζί με άλλους συνεργούς του είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία με διαρκή δράση σε κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Τα φορτηγά και η νεκροφόρα

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες εισέρχονταν σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και αφαιρούσαν διάφορα είδη κατασκευής οικοδομής τα οποία διοχέτευαν αμέσως προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των οικοδομικών υλικών από τις οικοδομές, χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα αλλά και όχημα ειδικά κατασκευασμένο για τη μεταφορά νεκρών.

Είχαν αδειάσει πέντε οικοδομές

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών από οικοδομές με την ίδια μεθοδολογία σε Βούλα, Βάρη, Νέα Κηφισιά και Νίκαια.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο φορτηγό του 56χρονου, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλά και σε βάρος έτερων δραστών οι οποίοι αναζητούνται, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας συνεχίζονται.

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024