Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική από τον όμιλο Stellantis

Nέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική από τον όμιλο Stellantis

Οκτώ μεγάλα SUV και Crossover θα έχουν ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική του ομίλου Stellantis ξεκινώντας από το 2026

Οόμιλος Stellantis δίνει μια πρώτη γεύση από την νέα υπό εξέλιξη αρχιτεκτονική που ετοιμάζει, STLA Large κα η οποία προορίζεται από τα τέλη του 2026 να φιλοξενήσει έως και οκτώ μοντέλα, κυρίως crossover και SUV μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σε όλο το εύρος των φιρμών που διαθέτει ο όμιλος στο portfolio του.

Με δεδομένο το μέγεθος των μοντέλων τα οποία προορίζεται να φιλοξενήσει, η νέα αρχιτεκτονική θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ με μοντέλο της Jeep και της Dodge ενώ αυτονόητα θα χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη για μοντέλα της Alfa Romeo και της Maserati.

Αυτό που επίσης ανακοινώνει ο όμιλος Stellantis είναι ότι το δάπεδο STLA Large θα είναι διαθέσιμο με αρχιτεκτονική 400 ή 800 Volt με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την φόρτιση ενώ η μέγιστη δυνατή αυτονομία θα αγγίζει τα 800 χλμ. καθώς οι μπαταρίες που θα ενσωματώνονται θα έχουν χωρητικότητα έως 118 kWh.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η STLA Large, παρά την ηλεκτρική στόχευση \ δεν θα είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά προκειμένου να φιλοξενεί αμιγώς ηλεκτρικές κατασκευές καθώς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα αξιοποιηθεί επίσης με υβριδικά σύνολα.

Η STLA Large αποτελεί την δεύτερη πλατφόρμα μετά την STLA Medium που ο όμιλος Stellantis έχει εξελίξει με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση ενώ έπονται ακόμα δύο, οι STLA Small και Frame που θα αποκαλυφθούν τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο του στόχου του ομίλου για την ηλεκτροκίνηση ο οποίος προβλέπει πλήρη εξηλεκτρισμό για την ευρωπαϊκή αγορά ως το τέλος της δεκαετίας και έως 50% ηλεκτρικών πωλήσεων στις ΗΠΑ με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024