Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Πακιστάν λέει πως εξαπέλυσε πλήγματα στο νοτιοανατολικό Ιράν - Αναφορές για νεκρούς

Το Πακιστάν λέει πως εξαπέλυσε πλήγματα στο νοτιοανατολικό Ιράν – Αναφορές για νεκρούς

Η εξέλιξη έρχεται δύο μέρες μετά τα πλήγματα της Τεχεράνης εναντίον θέσεων «τρομοκρατών» στην επικράτεια του Πακιστάν.

Σειρά εκρήξεων ακούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Ιράν, μεταδίδει το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δυο ημέρες μετά τα πλήγματα της Τεχεράνης εναντίον θέσεων «τρομοκρατών» στην επικράτεια του Πακιστάν.

«Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορους τομείς γύρω από την κοινότητα Σαραβάν», διευκρίνισε το IRNA, επικαλούμενο πηγή του στην αυτοδιοίκηση της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν του Ιράν, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι αντιμέτωπες με αυτονομιστική εξέγερση για δεκαετίες.

Αναφορές για 7 νεκρούς

«Αρκετοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την κατεύθυνση του Πακιστάν έπληξαν ένα συνοριακό χωριό στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν του Ιράν», δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας από την επαρχία αυτή.

«Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν»

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε μία από τις εκρήξεις, διευκρινίζοντας ότι κανένας δεν ήταν Ιρανός υπήκοος.

Ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε πλήγματα στην επικράτεια του Ιραν

Ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον οργανώσεων ανταρτών στην επικράτεια του Ιράν, δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω (…) ότι προχωρήσαμε σε πλήγματα εναντίον ένοπλων αντιπακιστανικών οργανώσεων στο Ιράν», είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε λάβει άδεια ανωτέρων της να μιλήσει σε ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Το Πακιστάν πραγματοποίησε τα πλήγματα με στόχο μαχητές του Μπαλούτσι, δήλωσε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών στο Reuters.

Το Ιράν δήλωσε την Τρίτη ότι είχε βάλει στο στόχαστρο βάσεις μαχητών που συνδέονται με το Ισραήλ στο εσωτερικό του Πακιστάν. Το Πακιστάν δήλωσε ότι άμαχοι χτυπήθηκαν και δύο παιδιά σκοτώθηκαν, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις οποίες θα είναι υπεύθυνη η Τεχεράνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024