Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η (χαμένη) ευκαιρία της παράτασης και η «ρουλέτα»

Η (χαμένη) ευκαιρία της παράτασης και η «ρουλέτα»

Είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση η ομάδα του Πειραιά στην παράταση αλλά δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, με τους «πράσινους» να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η πρόκριση κρίθηκε τελικά στα πέναλτι, εκεί που όπως είπε μετά το ματς και ο Κάρλος Καρβαλιάλ, σημαντικό ρόλο παίζει και η τύχη. Και ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη στο πλευρό του αποχαιρετώντας έτσι την διοργάνωση.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι πειραιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την πίεση που άσκησαν στον αντίπαλο τους στην παράταση. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στα δύο ημίχρονα της παράτασης και ειδικά στο δεύτερο.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε πολλά μέτρα, σε σχέση με την εικόνα που είχε στο 90λεπτο.

Η υπεροχή όμως που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο έξτρα ημίωρο δεν έγινε και γκολ, το οποίο θα διαμόρφωνε συνθήκες πρόκρισης για την ομάδα του λιμανιού. Οι φάσεις υπήρξαν για τους πειραιώτες στην παράταση αλλά το γκολ δεν μπήκε κι από την στιγμή που το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι όλα ήταν ανοιχτά.

Είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση η ομάδα του Πειραιά στην παράταση αλλά δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί.

Ο Καρβαλιάλ έριξε στο γήπεδο όλους τους επιθετικογενείς παίκτες που είχε στον πάγκο, βλέποντας την ομάδα του να πιέζει τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ήθελε να «κλειδώσει» την πρόκριση χωρίς να χρειαστούν πέναλτι.

Και με την εικόνα που είχε ο αγώνας στην παράταση καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός θα γέμιζε την περιοχή του Παναθηναϊκού και θα μπορούσε ν’ απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν, αλλά ο τραυματισμός του στο ματς με την Κηφισιά, αποδείχθηκε μεγάλο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους».

Η ουσία είναι ότι από την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το γκολ για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όλα ήταν 50-50 στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός είναι τώρα υποχρεωμένος ν’ αφήσει πίσω του το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να κοιτάξει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που ακολουθούν. Παιχνίδια που είναι και δύσκολα και μαζεμένα, αρχής γενομένης με αυτό απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το ματς στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» και ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη στην έδρα του Άρη. Η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι «μονόδρομος» και για την ομάδα του Πειραιά δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024