Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Στο κάδρο των ερευνών και άλλα πρόσωπα - «Ενδεχομένως να ασκηθεί σήμερα ποινική δίωξη»

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Στο κάδρο των ερευνών και άλλα πρόσωπα – «Ενδεχομένως να ασκηθεί σήμερα ποινική δίωξη»

Ολονύχτια η κατάθεση του 50χρονου κρεοπώλη στην Ασφάλεια. Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις αντιφάσεις, στις οποίες έχει υποπέσει και να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει

Κορυφώνεται η αγωνία για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι.

Καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται για 14η ημέρα, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του.

Με τα 24ωρα να περνούν και τον νεαρό άντρα να μην δίνει κανένα σημάδι ζωής, η οικογένειά του είναι βέβαιη πως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που είναι και ο τελευταίος που είδε τον αγνοούμενο ζωντανό, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο της έρευνας, ενώ στο «κάδρο» των Αρχών έχουν μπει και άλλα άτομα.

«Πού είναι ο Μπάμπης;», φωνάζουν η μητέρα, η αδερφή και οι συγγενείς του αγνοούμενου

Ο κρεοπώλης κλήθηκε χθες (17/1) στην Ασφάλεια να δώσει για τρίτη φορά κατάθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση και ο 50χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις αντιφάσεις, στις οποίες έχει υποπέσει και να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει, ύστερα και από τα όσα φέρεται να είπε σε συγκρατούμενούς του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ιάκωβο Μπαλτά, πέρασε όλη τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς η κατάθεσή του συνεχίζεται, μέχρι και σήμερα το πρωί. Η οικογένεια του 31χρονου, που περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις, βρίσκεται έξω από το κτίριο και οργισμένη ζητά από τον κρεοπώλη να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις. «Πού είναι ο Μπάμπης;», φωνάζουν η μητέρα, η αδερφή και οι συγγενείς του αγνοούμενου.

Ένταλμα σύλληψης κατά του κρεοπώλη;

Μέσα στην ημέρα, ο 50χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στα δικαστήρια. Σημειώνεται πως είχε συλληφθεί μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, καθώς εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι -υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε- και είχε περάσει κάποιες ώρες στα κρατητήρια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, τόνισε ότι σήμερα δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του κρεοπώλη. «Ενδεχομένως να ασκηθεί σήμερα ποινική δίωξη», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μεταξύ του αγνοούμενου και του 50χρονου, προκύπτει ότι ο δεύτερος «έχει τσακωθεί με την αλήθεια και λέει ψέμματα».

«Ο κρεοπώλης προσήχθη στην Ασφάλεια Μεσολογγίου, δίνει κατάθεση, εξετάζεται. Ο εισαγγελέας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το τμήμα, η δικογραφία θα του αποσταλεί και εκείνος θα αποφανθεί για τα περαιτέρω. Οι ραγδαίες εξελίξεις που αναμένονται είναι η άσκηση ποινικής δίωξης», επιβεβαίωσε με τη σειρά του στο MEGA o πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

To κρίσιμο κενό των 50 λεπτών

Aν και ο κρεοπώλης είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Συγκεκριμένα, στις 18:25 το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου ο κρεοπώλης καλεί τον Μπάμπη και οι δυο τους φιξάρουν το ραντεβού.

Στις 20:36 το βράδυ, ο 50χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά.

Τέσσερα λεπτά μετά, στις 20:40 ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στην διασταύρωση των ΤΕΙ και ένα λεπτό αργότερα, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι.

Σχεδόν μία ώρα μετά στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι. Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών, ο 50χρονος ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τι έκανε.

Τα πρόσωπα – «κλειδιά» στην υπόθεση

Εν τω μεταξύ, ερωτηματικά προκύπτουν και από την εμπλοκή στην υπόθεση ενός προσώπου ηλικίας 36 ετών, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν και αυτός στην περιοχή της εξαφάνισης του Μπάμπη και να έχει ανταλλάξει μηνύματα με τον κρεοπώλη, τα οποία αργότερα σβήστηκαν.

Όπως μετέδωσε το Mega, στην περιοχή με τις καλαμιές όπου ο 30χρονος άφησε τα ίχνη του για τελευταία φορά, εντοπίστηκε το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τόσο του 36χρονου όσο και του 50χρονου κρεοπώλη, την ώρα που Αρχές πυροσβέστες, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, drones και δύτες εξακολουθούν να «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κινητό του 36χρονου εξέπεμπε διαρκώς στην περιοχή, καθώς δεν είχε απενεργοποιηθεί. Αντίθετα, ο 50χρονος είχε κλειστό το τηλέφωνό του και το άνοιγε μόνο για να κάνει κλήση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στον 36χρονο. Στη συνέχεια το έκλεινε ξανά, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν δεχτεί ερωτήσεις από την Αστυνομία είναι η σύζυγος του 36χρονου και ένας 35χρονος άντρας, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία την επόμενη μέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη.

«Δύο βδομάδες τώρα γίνονται υποθέσεις. Εύχομαι να λυθεί το μυστήριο. Πιστεύω η Ασφάλεια είναι κοντά και ξέρει τα πάντα και ότι όλα θα βγουν στην επιφάνεια. Θα πήγαινα να μιλήσω με τον κρεοπώλη αν θα ήθελε να μου πει που είναι ο Μπάμπης αλλά δεν χρειάζεται να τον ρωτήσω για να μου πει ψέμματα, όπως λέει και στις Αρχές. Αν τον δω μπορεί να μην συγκρατηθώ. Θέλω να βρεθεί το σώμα του αδερφού μου», δηλώνει η αδερφή του 31χρονου και μέσω του MEGA απευθύνει ξανά έκκληση να ανοίξουν τα στόματα.

«Όποιος γνωρίζει να πει που είναι ο Μπάμπης. Θέλουμε να τον βρούμε, δεν μας αρκεί να κατηγορηθεί ένας άνθρωπος», συμπληρώνει.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024