Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα πήρε ο κρεοπώλης - Το δεύτερο στίγμα κινητού

Μεσολόγγι: Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα πήρε ο κρεοπώλης – Το δεύτερο στίγμα κινητού

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε στον κρεοπώλη, για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 50χρονος κρεοπώλης, που συνελήφθη για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Μεσολογγίου άσκησε εναντίον του 50χρονου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το στίγμα του τηλεφώνου του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη εντοπίστηκε στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, την ίδια ημέρα και ώρα, όπως και του 50χρονου

Ειδικότερα, ο κρεοπώλης είχε προσαχθεί το βράδυ της Τετάρτης για συμπληρωματική κατάθεση, με τις εισαγγελικές αρχές να ζητούν τελικά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος περέμεινε περίπου μια ώρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις και στις δύο καταθέσεις που έδωσε.

Γιατί κλήθηκε ξανά για κατάθεση ο 50χρονος

Από ό,τι φαίνεται, η έρευνα των αστυνομικών κατέληξε στο γεγονός ότι ο κρεοπώλης είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο, ήταν κλειστό. Ωστόσο, κάποια στιγμή φαίνεται πως το άνοιξε εκεί όπου χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου Μπάμπη.

Ο 50χρονος, μετά την εξαφάνιση του 31χρονου, είχε πέσει σε πολλαπλές αντιφάσεις

Προκύπτει επίσης ότι υπήρχε και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο παλαιάς τεχνολογίας, το οποίο δεν εντοπίστηκε, ενώ ούτε ο ίδιος ο κρεοπώλης είχε δηλώσει στις Αρχές την ύπαρξή του.

Το δεύτερο στίγμα κινητού

Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως στην περιοχή εκπέμπει το επίμαχο 50λεπτο και το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη, που είναι το νέο πρόσωπο που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών ερευνών, ο οποίος κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην αστυνομία.

Οι Αρχές τού πήραν το λάπτοπ και το κινητό, για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Ο φίλος του υπόπτου φέρεται να είχε διαγράψει μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη, ο οποίος κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πει ότι τον πήρε τηλέφωνο για να ψάξουν μαζί τον Μπάμπη.

Επιπλέον, το στίγμα του τηλεφώνου του 36χρονου εντοπίστηκε στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, την ίδια ημέρα και ώρα, όπως και του κρεοπώλη.

Το κρίσιμο κενό της μίας ώρας

Ο κρεοπώλης είχε ισχυριστεί πως τον κάλεσε ο Μπάμπης για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, όμως τελικά διαπιστώθηκε το αντίστροφο. Ο 50χρονος ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν, όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Στις 18:25 το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη για να ορίσουν την συνάντηση. Στις 20:36 το βράδυ, ο 50χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά.

Τέσσερα λεπτά μετά, στις 20:40, ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στη διασταύρωση των ΤΕΙ Μεσολογγίου και ένα λεπτό αργότερα, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι.

Σχεδόν μία ώρα μετά, στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι. Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών, ο 50χρονος ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τι έκανε.

Ο 50χρονος και ο 31χρονος φέρονται να είχαν διαφωνήσει έντονα πριν την εξαφάνιση του δεύτερου, για χρήματα που του χρωστούσε ο κρεοπώλης.

Ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν από τον 31χρονο Μπάμπη στον κρεοπώλη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά που μου χρωστάς γιατί φεύγω Ιταλία».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024