Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το μέλος της Greek Mafia που είναι φυλακισμένο στο Μαυροβούνιο

Αυτό είναι το μέλος της Greek Mafia που είναι φυλακισμένο στο Μαυροβούνιο

Ένα από τα πρόσωπα που έχει ταυτοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τη συμμετοχή του στα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia είναι φυλακισμένο στο Μαυροβούνιο.

Η Ελληνική Αστυνομία στις ανακοινώσεις της για τη Greek Mafia ανέφερε ότι πέραν των τριών ατόμων που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη με βαρύ κατηγορητήριο, έχει ταυτοποιήσει ακόμα πέντε άτομα που εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις των πληρωμένων συμβολαίων θανάτου.

Μάλιστα, δύο από τα άτομα αυτά, βρίσκονται ήδη σε φυλακές για άλλα αδικήματα. Το ένα από αυτά στην Ελλάδα, ενώ το άλλο βρίσκεται στο Μαυροβούνιο.

Ειδικότερα, στο Μαυροβούνιο είναι φυλακισμένος ένας 36χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, με τα αλβανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι κατηγορείται για λαθρεμπόριο πυροβόλων όπλων.

Η σύλληψη στα σύνορα

Όπως γράφει το Top Channel, ο «Xh.P.» συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2023 στο συνοριακό πέρασμα του Σουκόμπιν, στα σύνορα Αλβανίας – Μαυροβουνίου ως ύποπτος για τη δολοφονία ενός ανώτερου στελέχους εγκληματικής ομάδας στη Μπούντβα.

Τότε, ο 36χρονος είχε παρουσιάσει πλαστό ελληνικό διαβατήριο, με άλλα στοιχεία και είχε επιχειρήσει να περάσει πεζός τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η συνοριακή αστυνομία του Μαυροβουνίου είχε εντοπίσει στην κατοχή του ένα ειδικό εργαλείο για το ξεκλείδωμα αυτοκινήτων, 4.350 ευρώ και 500 δολάρια, καθώς και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Που εμπλέκεται

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία ο 36χρονος εμπλέκεται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών που εκτελέστηκαν από τη Greek Mafia τα τελευταία δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο «Xh.P.» όπως και οι άλλοι τέσσερις που έχουν ταυτοποιηθεί, μαζί με τους δύο συλληφθέντες, συμμετείχαν:

• στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,

• στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,

• στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,

• στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και

• στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024