Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσιτσιπάς, η διαχείριση των τουρνουά και το Davis Cup (vids)

Ο Τσιτσιπάς, η διαχείριση των τουρνουά και το Davis Cup (vids)

Ο Τσιτσιπάς γνωρίζει καλά ότι για να διεκδικήσει με αξιώσεις τους τίτλους στις κορυφαίες διοργανώσεις θα πρέπει να κάνει καλή διαχείριση του σώματός του και των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς και πέρασε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν, όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα (17/1, 10:00) τον Τζόρνταν Τόμπσον, No. 47 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, με έπαθλο μια θέση στον τρίτο γύρο.

Ο Ελληνας τενίστας δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη μέση και τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα ATP Finals του Τορίνο και του δυσκόλεψε τις προπονήσεις στην off season. Είναι πλέον υγιής και έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό. Εκεί, όμως, ο συμπατριώτης μας ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς και έχασε την ευκαιρία να πάρει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam.

Φέτος, θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον πιο ώριμος από ποτέ και γνωρίζει πολύ καλά ότι για να καταφέρει να επιστρέψει στην πρώτη τριάδα και να διεκδικήσει με αξιώσεις τους τίτλους στις κορυφαίες διοργανώσεις τένις θα πρέπει να κάνει καλή διαχείριση του σώματός του και των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Να μην… σπαταλάει δυνάμεις στα τουρνουά που είναι μικρότερης κατηγορίας, όπως τα ATP 250. Να παίζει σε τουρνουά ATP 500 και πάνω.

Μέσω της σωστής διαχείρισης θα κρατάει το σώμα του μακριά από τραυματισμούς και θα έχει περισσότερες δυνάμεις να διεκδικήσει τα τρόπαια στα κορυφαία τουρνουά τένις. Μια απόφαση που φαίνεται πως είναι ειλημμένη για τον Τσιτσιπά, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς τον τελευταίο χρόνο. Μια απόφαση που ενδεχομένως να επηρεάσει και τη συμμετοχή του στο Davis Cup και στα παιχνίδια της Ελλάδας με την Ρουμανία.

Ολα ανοιχτά για το Davis Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το εάν θα αγωνιστεί με την γαλανόλευκη στο tie με τη Ρουμανία για τα πλέι-οφ του World Group I, που είναι προγραμματισμένο το διήμερο 3 και 4 Φεβρουαρίου, με τον Ελληνα τενίστα να αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

«Δεν το γνωρίζω ακόμα. Θα περιμένω μια-δυο εβδομάδες πριν αποφασίσω», ανέφερε ο συμπατριώτης μας, αποτυπώνοντας ουσιαστικά την απόφασή του να προχωρήσει σε μια διαχείριση των υποχρεώσεών του και συνέχισε: «Το tour είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ απαιτητικό. Είναι από τα λίγα αθλήματα που ζητούν από τους παίκτες κάθε εβδομάδα να είναι σε κάποιο τουρνουά, σε κάποια άλλη χώρα. Είναι φυσιολογικό να τραυματίζονται κάποιοι παίκτες και έχω προσέξει τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχουν πολλοί που δεν είναι καλά. Μπορεί να δείχνουν ότι είναι καλά, αλλά κάποια πράγματα δεν βγαίνουν προς τα έξω. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, διότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες», συμπλήρωσε ο 25χρονος τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έχει χάσει κανένα tie στο Davis Cup από τον Σεπτέμβριο του 2022, φυσικά και θα ήθελε να βοηθήσει την Εθνική στο tie με τη Ρουμανία, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο για το σώμα του και την μετέπειτα πορεία του στη σεζόν να μην αγωνιστεί. Όλα, όμως, θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με την πορεία του στο Αυστραλιανό Οπεν.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024