Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις για τα συμβόλαια θανάτου Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Συλλήψεις για τα συμβόλαια θανάτου Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Δύο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές είναι ο απολογισμός αστυνομικής επιχείρησης για τις δύο μαφιόζικες εκτελέσεις στον πόλεμο της Greek Mafia

Σε συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia προχώρησε η Αστυνομία νωρίτερα σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο συλλήψεις, τρεις προσαγωγές ενώ έχουν εκδοθεί και δυο διεθνή εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί αλλά έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Επίσης έχει ταυτοποιηθεί ένα άτομα που εμπλέκεται στην υπόθεση και είναι ήδη στη φυλακή.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ηλικίας 29 και 39 ετών ενώ εντοπίστηκαν σε Ασπρόπυργο και Μενίδι.

Οι δολοφονικές επιθέσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 και του Βασίλη Ρουμπέτη με τον κουμπάρο του τον Ιούνιου του 2023.

Πρόκειται ίσως για πρώτη φορά που η Αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις εκτελεστών μαφιόζικων δολοφονιών στον μακρύ κατάλογο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στην Greek Mafia.

Οι συλλήψεις συνδέονται και με την απόπειρα δολοφονίας, στην Πιερία, τον Ιούλιο του ’23, του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου καθώς και με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε βυτιοφόρα το καλοκαίρι στον Ασπρόπυργο.

Οι δράστες

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο in τα ενοχοποιητικά στοιχεία κατά των συλληφθέντων έχουν αντληθεί από δεδομένα κινητών τηλεφώνων, αλλά κι από αποτύπωμα ενός εκ των δραστών Ρωσοποντιακής καταγωγής σε δίτροχο που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κύκλο των συλλήψεων διαπιστώνεται ότι οι εν λόγω επιθέσεις σχετίζονται με συμφέροντα Ελλήνων κι αλλοδαπών κυρίως στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κι οι δύο αυτές επιθέσεις έχουν τους ίδιους ηθικούς αυτουργούς και την ίδια εκτελεστική ομάδα.

Ο «θείος Τζο»

H δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου είχε γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Επεσε νεκρός μέσα σε καταιγισμό πυρών στις 12 το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με τις κόρες του, τα εγγόνια του και άλλα πρόσωπα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον.

Εκείνη την ημέρα απουσίαζαν τα μέλη της προσωπικής του φρουράς που φέρεται να διέθετε.

Ο «θείος Τζο», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Γιάννη Σκαφτούρου, δέχτηκε πάνω από δεκαπέντε σφαίρες από καλάσνικοφ, τις περισσότερες στο στήθος και στην κοιλιά, καθώς και τρεις βολές στο κεφάλι με πιστόλι.

Ο 55χρονος είχε μακρά διαδρομή στην παρανομία, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις, κατηγορίες για απαγωγές και ανθρωποκτονία, ενώ θεωρούνταν συνεργός του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου και του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού.

Από κοινού φέρεται ότι συγκροτούσαν μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της νύχτας, με τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους να επεκτείνεται κατά πληροφορίες, που πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν με τον σχηματισμό δικογραφιών από τις Αρχές, σε θέματα λαθρεμπορίου καυσίμου, τσιγάρων κ.ά.

Ο «Ράμπο»

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Ολα συνέβησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Ιουνίου, όταν το μαύρο Ford τζιπ, με 2 ένοπλους, γάζωσε όχημα στο οποίο επέβαιναν τα θύματα, στη διασταύρωση των οδών Σοφίας Βέμπο και Δωδέκατης, στον Κορυδαλλό!

Ο Ρουμπέτης σκοτώνεται ακαριαία, ενώ ο Μουζακίτης διαφεύγει στο υπόγειο πολυκατοικίας, βαριά τραυματισμένος. Λίγα λεπτά αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή στο πάρκινγκ.

Οι εκτελεστές έκαψαν το τζιπ, στο οποίο επέβαιναν λίγο πριν τα τούνελ προς Σκαραμαγκά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024