Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναλαμβάνουν δράση τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ για τους «μετανάστες, λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος»

Αναλαμβάνουν δράση τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ για τους «μετανάστες, λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος»

Την υπόθεση θα διερευνήσει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μετά παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη που προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως «λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος» την άμεση παρέμβαση και των πειθαρχικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Βερβεσός.

Την υπόθεση θα διερευνήσει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, ο οποίος θα εξετάσει την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων από δικηγόρους και την κίνηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δικηγόρων πειθαρχικής διαδικασίας.

Καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας

Τις παρεμβάσεις προκάλεσαν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.

«Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια»

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στον χώρο των κατασκευών επιχειρεί να δημιουργήσει δικηγορική εταιρεία!». Και συνεχίζουν: «Συγκεκριμένα η δικηγορική εταιρεία στο site της διαβεβαιώνει πως μπορεί να εξασφαλίσει μετανάστες σε τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους εδώ και για να εργάζονται νόμιμα».

Χαρακτηριστικά και στον τίτλο της διαφήμισης -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – αναφέρεται: «Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και παρακάτω «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!».

«Διαφημίζουν την πραμάτεια τους ξεδιάντροπα»

Παράλληλα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η δικηγορική εταιρεία έστειλε σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

Ακόμη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι «διαφημίζουν την πραμάτεια τους ξεδιάντροπα στο διαδίκτυο επικαλούμενοι την ανάγκη των εργοδοτών του κλάδου όχι απλώς για εργατικά χέρια αλλά για μεγαλύτερα κέρδη όπως προσδοκούν και οι ίδιοι από τη δουλειά αυτή».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024