Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Τόρις - Αψήφησαν τη γραμμή Σούνακ για το ν/σ «Ρουάντα»

Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Τόρις – Αψήφησαν τη γραμμή Σούνακ για το ν/σ «Ρουάντα»

Στη Βρετανία το κόμμα των Συντηρητικών είναι βαθιά διχασμένο για το νομοσχέδιο

Οι Βρετανοί βουλευτές Λι Άντερσον και Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ παραιτήθηκαν από αντιπρόεδροι του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος των Τόρις, αφού αψήφησαν την κυβερνητική γραμμή και υπερψήφισαν μια τροπολογία στο «νομοσχέδιο Ρουάντα» για την απέλαση των αιτούντων άσυλο.

Η τροπολογία, την οποία προωθούσαν οι δεξιοί «αντάρτες» των Συντηρητικών απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, με ψήφους 529 έναντι 68.

Στην κοινή επιστολή τους, οι Άντερσον και Κλαρκ-Σμιθ λένε ότι θέλουν το νομοσχέδιο να λειτουργήσει, αλλά δεν πιστεύουν ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο υπό το παρόν νομικό πλαίσιο.

«Μολονότι επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τη νομοθεσία, αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να ψηφίσουμε υπέρ των τροπολογιών θα πρέπει να σας υποβάλουμε την παραίτησή μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διχασμένοι οι Τόρις για το ν/σ «Ρουάντα»

Το κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, είναι βαθιά διχασμένο όσον αφορά τη διατύπωση του νομοσχεδίου, στόχος του οποίου είναι να αποτρέψει τους αιτούντες άσυλο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να εμποδίζουν την απέλασή τους.

Αύριο, Τετάρτη, είναι πιθανόν να τεθούν προς ψήφιση και άλλες τροπολογίες, αλλά και το νομοσχέδιο στο σύνολό του. Η σημερινή (16/1) τροπολογία προέβλεπε ότι οι παράτυποι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να επικαλεστούν το διεθνές δίκαιο για να «αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν» την απέλασή τους.

Περίπου 60 «αντάρτες» Συντηρητικοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Μεταξύ αυτών ήταν η πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν και η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024