Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια βραδιά στο Μόντε Κάρλο με τον Μουρίνιο

Μια βραδιά στο Μόντε Κάρλο με τον Μουρίνιο

Η «μάχη» του Special One με τον Αντσελότι μπροστά στις κάμερες και μια απάντηση που έγραψε ιστορία

Καλοκαίρι του 2003 και πιο συγκεκριμένα στα τελειώματα του Αυγούστου εκείνης της χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δίνει ραντεβού στο Μόντε Κάρλο λόγω φυσικά της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κι εν συνεχεία του τελικού του ευρωπαϊκού σούπερ Καπ.

Το βράδυ λοιπόν της 29ης Αυγούστου του 2003, στο ΛΟΥΙ ΙΙ του Μονακό παρατάσσονται Μίλαν και Πόρτο διεκδικώντας τον τίτλο, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα οι «ροσονέρι» είχαν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και οι «δράκοι» το Κύπελλο UEFA.

Στον πάγκο της ιταλικής ομάδας βρίσκεται ο Κάρλο Αντσελότι και σε αυτόν της Πόρτο κάθεται ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο νεαρός Πορτογάλος έχει ήδη κάνει γνωστό το όνομα του οδηγώντας την πορτογαλική ομάδα στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά τα μεγάλα όνειρα και το ποιος «είναι» τελικά ο Μουρίνιο θα φανεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό παρόντος και του υπογράφοντος.

Και τι δεν έγινε σε εκείνο το εικοσάλεπτο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, με την Μίλαν να έχει επικρατήσει 1-0 και τον Μουρίνιο να είναι αρχικά εκτός εαυτό και να τα βάζει με τον Αντσελότι για τον διαιτητή του τελικού!

Ο Μουρίνιο τα είπε «χύμα και τσουβαλάτα» για την διαιτησία υποστηρίζοντας πως ο λόγος που η ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό ήταν οι διαιτητικές αποφάσεις, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του «Καρλέτο».

Τα… αίματα κάποια στιγμή άναψαν πολύ, με τον Μουρίνιο να λέει χαρακτηριστικά στον Αντσελότι. «Αν δεν ήταν αυτός διαιτητής θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα στον  τελικό».

Η «κοκορομαχία» δεν κράτησε πολύ καθώς οι εκπρόσωποι Τύπου των δύο ομάδων αλλά και οι media officer της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έκαναν την απαραίτητη «πυροσβεστική» παρέμβαση για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση.

Το σίγουρο πάντως ήταν ότι ο Πορτογάλος δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπει στην… αρένα και να τα βάλει με τον Αντσελότι.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, υπάρχει και συνέχεια που αποδεικνύει την πίστη που είχε ο Μουρίνιο στον εαυτό του αλλά και στην ομάδα του.

«Κατακτήσαμε το Κύπελλο UEFA και τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση. Θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα δώσουμε το παρών και στον επόμενο τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, αυτή την φορά ως κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ».

Στην αίθουσα σηκώθηκε ένα… σούσουρο με την τοποθέτηση του Πορτογάλου και η «αφεντιά» μας θέλησε να υποβάλει μια ερώτηση, αναφορικά με το αν είναι υπερβολή να δηλώνει πως οι «δράκοι» θα κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2003-2004.

«Εγώ συμμετέχω στις διοργανώσεις για να τις κερδίζω» ήταν η απάντηση του προπονητή της Πόρτο κι απ’ αυτή την απάντηση μπορούσε εύκολα να καταλάβει ότι θα γίνονταν Special One.

Στη συζήτηση μάλιστα που είχαμε μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, μπορούσε εύκολα να διακρίνει κάποιος έναν άνθρωπο που ήταν έτοιμος να βγει μπροστά για τους παίκτες του και γι’ αυτό άλλωστε ήταν και τόσο αγαπητός στην Πόρτο.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η δήλωση που είχε κάνει όταν οι δημοσιογράφοι στην Πορτογαλία τον είχαν ρωτήσει γιατί δεν πήγαινε σε συνεντεύξεις Τύπου μετά από νίκες των «δράκων», με τον Μουρίνιο ν’ απαντά. «Στις νίκες θα έρχονται να μιλούν οι παίκτες, εγώ θα έρχομαι στις ήττες».

Αυτός είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο και κέρδισε με το «σπαθί» του τον χαρακτηρισμό Special One.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024